Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VÁRJON DÉNES ÉS A CONCERTO BUDAPEST- BEETHOVEN ÖSSZES ZONGORAVERSENYE II.
Zeneakadémia, Nagyterem - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Várjon Dénes és a Keller András vezette Concerto Budapest nagyszabású vállalkozásának második estjén a páros számú Beethoven-zongoraversenyek szólalnak meg.Bár az egy héttel korábbi első koncerten három darab hangzik el, Várjon Dénesre nem vár kisebb feladat ezúttal sem. A másodikként közreadott, de valójában elsőként megírt B-dúr concerto a 18 éves Beethoven csillogó sikerdarabja, amellyel a bécsi arisztokrácia körében Mozart helyét kívánta átvenni az ifjú bonni muzsikus – hozzátehetjük: sikerrel. A IV. (G-dúr) zongoraverseny egészen más világ: a Coriolan-nyitány és a IV. szimfónia társaként mutatták be 1807-ben Lobkowitz herceg palotájában, s bár a darabot a meghívottak szűk köre éppoly jól fogadta, mint egy évvel később a nagyközönség a nyilvános bemutatón, egészen 1836-ig kellett várni a következő előadásra (amikor Mendelssohn játszotta a szólót).

A műre sem az ifjúkor kompozíciók pazar virtuozitása, sem a későbbi Beethoven-zenék démoni hősiessége nem jellemző: befelé forduló, komoly darabról van szó, olyan zongoraversenyről, amely a reflektív és intellektuális zongoristák számára valóságos kincsesbánya. Várjon Dénes ilyen zongorista.

Műsor:

Beethoven: II. (B-dúr) zongoraverseny, op. 19
Beethoven: IV. (G-dúr) zongoraverseny, op. 58

Közreműködik: Concerto Budapest
  Stáblista
Karmester 
Keller András 
Zongoraművész 
Várjon Dénes 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?