Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
RICHARD STRAUSS 150 - JUNGE DEUTSCH-FRANZÖSISCH-UNGARISCHE PHILHARMONIE
Zeneakadémia, Nagyterem - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A 2013-as év sűrű esztendő volt a Német-Francia Ifjúsági Zenekar életében. Ekkor ünnepelte az együttes alapításának 25. évfordulóját, a Németország és Franciaország közötti gazdasági és politikai kapcsolatok elmélyítését megalapozó Elysée-szerződés aláírásának 50. évfordulóját, valamint Wagner születésének bicentenáriumát. Utóbbiban azért is vállalt oroszlánrészt az együttes, mert vezetője, Nicolaus Richter „civilben” a Bayreuthi Városi Zeneiskola igazgatója. A zenekar az elmúlt két és fél évtizedben számos izgalmas produkcióban vett részt, a bicentenáriumon pedig komoly próbatételnek számító műsort játszott Wagner, Messiaen és Bruckner műveiből. Nicolaus Richtert szoros kapcsolat fűzi a Zeneakadémiához, s természetesen Liszt Ferenc zenéjéhez is.

A 2011-es Liszt-évben Miskolcon és Bayreuthban az ő vezényletével szólalt meg Liszt fiatalkori operája, a Don Sanche és hathatósan működött közre abban, hogy a nemzetközi World Liszt Day program keretében a Zeneakadémia Énekkara és Zenekara Bayreuthban előadhatta Liszt Ferenc monumentális művét, a Krisztus oratóriumot. A Junge Deutsch-Französische Philharmonie budapesti koncertjén Richard Strauss születésének 150. évfordulója apropóján a mester életművének emblematikus darabjai szólalnak meg, köztük az életmű utolsó darabja, a megrázóan szép Négy utolsó ének, Meláth Andrea, az Ének Tanszék vezetőjének énekszólójával.

Műsor:

R. Strauss: Négy utolsó ének
R. Strauss: Metamorfózisok (tanulmány 23 vonósra)
R. Strauss: Imigyen szóla Zarathustra, op. 30

Közreműködik: Meláth Andrea (szoprán) Vezényel: Nicolaus Richter
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?