Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MALCOM BILSON ÉS AZ ORFEO ZENEKAR
Zeneakadémia, Nagyterem - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A legcsekélyebb túlzás nélkül állítható, hogy a hetvennyolc esztendős Malcolm Bilson a historikus előadásmód eleven legendája, a fortepiano megszólaltatásának alighanem leghivatottabb művésze.A magyar koncertközönség szerencsére régóta jól ismerheti az amerikai muzsikust, a Zeneakadémia Régizene Tanszékének professzorát, ám ez az ismerősség nem csökkenti, hanem éppenséggel csak növeli a Vashegyi Györgyékkel közös zeneakadémiai fellépésének jelentőségét. Két Mozart-zongoraversenyt hallhatunk ugyanis tőle ezen az estén, olyan műveket, amelyeket egykor John Eliot Gardinerrel rögzített lemezre: a második tétel egy idézetével a Mozart számára oly kedves, s épp akkor elhunyt londoni Bach, Johann Christian Bach emléke előtt tisztelgő 1782-es A-dúr versenyművet, valamint az 1784-ben komponált Esz-dúr zongoraversenyt.

Vashegyi György és nagyszerű Orfeo Zenekara még egy Mozart-kompozíciót, a talán legismertebb korai szimfóniát, az 1774-es A-dúr szimfóniát is megszólaltatja majd e koncerten. S hogy az Esz-dúr hangnem is kétszer jusson szerephez a programon, hát Haydn 1771-es, azaz az Esterházyak szolgálatában szerzett 43. Esz-dúr szimfóniája is felhangzik majd, amely valamilyen rejtélyes okból a „Merkúr” melléknévvel gazdagodott a 19. században.

Műsor:

Mozart: A-dúr szimfónia (K. 201)
Mozart: A-dúr zongoraverseny (K. 414)
Haydn: 43. (Esz-dúr) szimfónia („Merkúr”)
Mozart: Esz-dúr zongoraverseny (K. 449)

Közreműködik: Malcolm Bilson (fortepiano), Orfeo Zenekar
  Stáblista
Karmester 
Vashegyi György 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?