Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
NEMZETI FILHARMONIKUS ZENEKAR
Zeneakadémia, Nagyterem - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A bécsi klasszikus stílus „fantasztikus négyesét” felvonultató koncert minden műve C-dúrban áll, a darabokat pedig alig néhány esztendő választja el egymástól. Haydn egyik legnépszerűbb párizsi szimfóniája 1786-ban, Mozart felülmúlhatatlan Jupiter-szimfóniája 1788-ban, Beethoven ifjúi lendülettel komponált C-dúr zongoraversenye (Schubert születésének évében) 1797-ben keletkezett. A két C-dúr hangnemű tánccal keretezett Schubert-ciklus pedig 1813-ban született meg. A külső ismertetőjegyek alapján azt gondolhatnánk, hogy a bécsi stílust egészen tömény koncentrátumban kínálja majd fel Kocsis Zoltán, a valóság ezzel szemben az, hogy négy ennyire különböző művet ritkán hallani egyetlen koncerten.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenyének szólistája az új zongorista generáció kiválósága, Fejérvári Zoltán lesz. A fiatal zongoraművész olyan, hírhedten komplex zongoradarabok előadásával keltett csodálatot a közelmúltban, mint Bartók I. zongoraversenye, Ligeti György Zongoraversenye vagy Stravinsky Petruskájának szólózongora-változata.

Műsor:

Haydn: 82. (C-dúr) szimfónia („Medve”)
Beethoven: C-dúr zongoraverseny, op. 15
Schubert: Öt német tánc (D. 90)
Mozart: C-dúr szimfónia (K. 551, „Jupiter”)

Közreműködik: Fejérvári Zoltán (zongora)
  Stáblista
Karmester 
Kocsis Zoltán 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?