Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
AMADINDA 30
Zeneakadémia, Nagyterem - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Napra pontosan 30 évvel ezelőtt tűnt fel a magyar zenei életben az ugandai ütőhangszerről elnevezett négytagú formáció, amelyről elmondhatjuk, hogy nemcsak a magyar zenei életet kavarta fel, de valósággal zenetörténetet írt. De legalábbis íratott, hiszen olyan szerzők komponáltak darabokat kifejezetten az Amadinda számára az elmúlt évtizedekben, mint John Cage, Ligeti György vagy Steve Reich (és a sor hosszan volna folytatható). „Valótlanság, hogy a kortárs kultúra és a közönség között szakadék van” – olvasható az Amadinda első lemezén az ars poetica jellegű mondat, s hogy nem pusztán üres frázisról van szó, arra éppen teltházas koncertjeik szolgáltatnak bizonyítékot.

Miként első hangversenyükön s a későbbiek folyamán oly gyakran, a Zeneakadémia Nagytermében tartott ünnepi koncerten is vegyes műsorral lépnek fel: kortárs művek – köztük egy kifejezetten számukra írott Reich-kompozíció –, saját klasszikus átiratok, tradicionális zenék és jazz-feldolgozások fognak megszólalni. Az ünnepi hangulat pedig aligha fogja tompítani az együttes energiáit, különösen, hogy kitűnő vendégzenészekkel fognak együtt játszani, mások mellett az ütőhangszeresként és zeneszerzőként egyaránt rendkívüli amerikai Bob Beckerrel.

Műsor:

Holló Aurél–Váczi Zoltán: Hagyományok I. – A SIKERSZÁM… / beFORe JOHN7
Ravel–Holló Aurél: Le tombeau de Couperin
George H. Green–Bob Becker: Valse brillante
Steve Reich: Mallet Quartet
Holló Aurél: Gamelan-bound / beFORe JOHN2
Bob Becker: Unseen Child
Örökzöldek az 1920-as évekből (Bob Becker feldolgozásai): Whispering Medley, George H. Green: Alabama Moon, States Medley
Jávai és balinéz tradicionális zene
Tradicionális zenék a közönség kívánsága szerint

Közreműködik:

Bob Becker (NEXUS, Kanada), Szalai Péter, Tömösközi László, Tóth Lajos Triginta Percussion: H. Magyar Kornél, Nyusztay István, Szabó Mátyás Amadinda Ütőegyüttes: Rácz Zoltán, Váczi Zoltán, Holló Aurél, Bojtos Károly
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?