Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BARÁTI KRISTÓF ÉS AZ ÚJ MAGYAR KAMARAZENEKAR
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Aligha kell bemutatni ma már a budapesti közönségnek Baráti Kristófot, aki 2010-ben megnyerte a moszkvai Paganini-versenyt. Elmélyült muzikalitása, feddhetetlen hegedűtechnikája, érzékenysége és állóképessége a legnagyobbak közé emelik. Az évad folyamán szólóesten is bemutatkozik a Zeneakadémia közönségének, ezúttal a 2011-ben alapított, Bánfalvi Béla vezette Új Magyar Kamarazenekar társaságában lép fel (az együttesnek Bartái az állandó szólistája), s mindjárt két versenyművet is eljátszanak. Bach E-dúr hegedűversenye a barokk slágerdarabok egyike, Mendelssohn d-moll hegedűversenye azonban kevéssé ismert: a 13 éves csodagyerek alkotása, amit csak a 20. században fedeztek fel (Yehudi Menuhin játszotta újra először).

Miként Mendelssohn valamennyi gyerekkori darabja, csodálatos, hibátlan zene, tele szenzációs ötletekkel és persze közhelyszerű, mégis rendkívül ügyes megoldásokkal. A concertók mellett egy ugyancsak gyerekkori Mendelssohn-vonósszimfónia és Csajkovszkij d-moll vonósszextettje hangzik el, amelynek egyik témája egy firenzei út során ötlött szerzője eszébe.

Műsor:

J. S. Bach: E-dúr hegedűverseny (BWV 1042)
Mendelssohn: h-moll vonósszimfónia, no. 10
Mendelssohn: d-moll hegedűverseny
Csajkovszkij: Firenzei emlék, op. 70

Közreműködik: Új Magyar Kamarazenekar (művészeti vezető: Bánfalvi Béla)
  Stáblista
Hegedűművész 
Baráti Kristóf 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?