Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

CARLO COLLODI-LITVAI NELLI: PINOKKIÓ
Gózon Gyula Kamaraszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.9 / 10) - 18 értékelés alapján
  Leírás
Carlo Collodi-Litvai Nelli: PINOKKIÓ a világjáró fabáb története Élő-báb mesejáték két felvonásban.

"Világot járni vágyok,
Semmi mást nem kívánok,
Csak jó nagyokat enni,
Inni, aludni, menni,
Gondtalan tekeregni,
Amerre visz a lábam!"

Pinokkió – őt senkinek nem kell bemutatni! Valamilyen formában mindenki találkozott már vele: A fadarabként kezdi, akiből egy idősödő szegény ember kifarag magának egy bábut, hogy ne maradjon egyedül öregkorára, – ám a fabáb kicsit fafejűnek tűnik, játszani akar és csavarogni, szabadon kószálni, nem pedig rögtön iskolapadba ülni. A kalandozás izgalmas és gyakran veszélyes helyzetekbe sodorja Pinokkiót, sok jó és rossz emberrel és állattal ismerkedik meg. Eleinte nem is tud különbséget tenni, gyakran félreérti a segítőkészséget és nem jön rá a gonosz szándékokra, nem ismeri fel, ki segíti. De hiába "csak" egy fabáb; de szíve van, és ez a szív igazi életet ajándékoz neki. Útitársai a kalandozásban: a Táltos Tücsök és a Pillangó, titokzatosan segíti a Kékhajú Tündér és gyakran félrecsábítja a Macska és a Róka, ám végül hazatalál Gepettohoz, a családi fészekbe.

"Pinokkió figuráját azt hiszem, nagyon lehet szeretni – hiszen mindannyian vágyunk arra, hogy a saját utunkat járjuk, ne mások döntsék el az életünk alakulását. – még akkor is, ha ezen a "saját úton" néha szamarak leszünk is. Eközben észre sem vesszük, hogy mi mindent megtanulunk útközben: Emberré érünk." (Czeizel Gábor)

A Gózon Gyula Kamaraszínházban újra életre kel a régi történet. A felnőtt nézők számára már jól ismert színművészeink varázsolják elénk a történetet ebben a klasszikussá érett zenés színdarabban. Az olasz mese magyarrá vált az évek során, reméljük, most nálunk is otthonra lel!

Közreműködnek: Nyulak/Árusok/Elrabolt gyerekek : Endrédi Nóra, Kovács Benedek, Kusztván Zsófia, Matusz Mirtill, Siket Mátyás.
Producer: Szabó Ágnes

A játékidő kb. 120 perc
5 éves kortól ajánljuk.

Fotó: Ilovszky Béla
  Szereposztás
Pinokkió 
Hajdú László 
Táltos Tücsök 
Túróczi Éva 
Kékhajú Tündér 
Haik Viktória 
Sántha Róka 
Máté Krisztián 
Vakné, Macska/Arnold, a pók 
Takács-Kiss Zsuzsanna 
Gepetto, öreg ezermester 
Mucsi Sándor 
Meggyesorrú, asztalos/ I. Nyest/Léghajós/Tonhal 
Pintér Gábor 
Csendőr/Gazda/Hajóskapitány/Mutatványos 
Bor Viktor 
Pillangó 
Széll Attila 
Kanóc/II. Nyest 
Steiner Imre Manó 
  Stáblista
Rendező, díszlet 
Czeizel Gábor 
Jelmez 
Veréb Dia 
Koreográfia 
Lisztóczki Hajnal 
Súgó 
D. Szabó Erzsébet 
Rendező asszisztens 
Kabódi Szilvia 
Zenei vezető 
Kertes Anna 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a Gózon Gyula Kamaraszínházban elég bemondanod a neved pénztárban!
  Cím
  Hogy tetszett?