Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
AZ ANGYALOK NEM SÍRNAK
Budaörsi Latinovits Színház - XNagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az angyalok nem sírnak – előadás a forradalom emlékére

Immár nyolcadik esztendeje mutatja meg a nézőknek 1956 igazi arcát a Főnix Színház Az angyalok nem sírnak című produkciójával. Az előadás célja, hogy közhelyek nélkül, valódi színházi élményként mutassa be az 1956-os magyar forradalom- és szabadságharcot, méltó emléket állítva ezzel a történelmi eseménynek.1956 őszén forradalom tört ki Magyarországon. A világon először – egyedül – egy nép szembeszállt a végtelen hatalmúnak tűnő világrenddel, a kommunizmussal, képviselőivel Magyarországon és képviselőjével, az akkori világ egyik legerősebb nagyhatalmával, a Szovjetunióval. Nem értette a felkelést a Szovjetunió politikai vezetése, nem értették a hazai kommunista vezetők, nem értette a „fejlett Nyugat” sem. Egy maroknyi nemzet népfölkelői, jelentéktelen hadserege szembeszálljanak a világ legnagyobb katonai erejével? Civilek tömegesen adják önként életüket egy elvont fogalomért: Szabadság? Őrültségnek, öngyilkosságnak tűnt az egész.

Kiss József érti, mi történt. Érti kicsiben és nagyban: érti az egyén motivációit, mely mindannyiunkban más-más, és érti a valamennyiünk lelkében ott lapuló furcsa érzet, a hazaszeretet vészhelyzet-szülte fellobbanását. Érti, s drámájában minket is hozzásegít a megértéshez, minket, akiknek már csak elvont fogalom, társadalmi-nemzeti ünnep, munkaszüneti nap és ünnepség a Forradalom emléke. Emblematikus figurákat hoz össze egyetlen helyszínen, egy belvárosi lakásban: egy ÁVO-s tisztet zsidó származású feleségével s hívő kommunistának nevelt kamaszlányával, „munkásszármazású” s „osztályidegen” fölkelőt, meg a „pesti srácot”, besúgó házmestert és kiégettségében is emberségét őrző orvost. Két időpontban mutatja meg jellemüket, emberségüket vagy embertelenségüket: a forradalom kitörése után néhány nappal, s a fordulat, november 4-e után. S ez a látszólag egyszerű képlet elég ahhoz, hogy a forradalom emberarcúvá, aktuálissá váljon. Hogy a XXI. században is átélhető legyen számunkra az az érthetetlen hősiesség, amikor egy nemzet felelősséget vállalt önmagáért, az emberek egymásért s jövőjükért. Hogy egy pillanatra szembenézhessünk azzal, bennünk, ma, itt mi van meg, mi maradt abból a hétköznapi hősiességből, amely 1956 magyar forradalmát bukása ellenére is a dicsőségbe emelte.
  Szereposztás
Mayer Ernő, az ÁVH alezredese 
Bicskei Kiss László 
Zsuzsa, a felesége 
Boldizsár Tünde 
Zsuzsa, a felesége 
Zernovácz Erzsébet 
Ilona, Mayer lánya 
Tóth-Hartai Laura 
Göndör, felkelő 
Makray Gábor 
Hadközeg, felkelő 
Farkas Zoltán 
Tibike, felkelő 
Timon Benjámin 
Kádár, házmester 
Pásztor Zsolt 
Kádár, házmester 
Zsitva József 
Orvos 
Bodor Géza 
  Stáblista
Rendező 
Bicskei Kiss László 
Díszlet 
Neudold Júlia 
Jelmez 
Neudold Júlia 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A Budaörsi Játékszínben csak nyomtatott jeggyel tudnak beengedni. Vészhelyzetben talán megoldják Neked máshogy, de ilyen esetben legkésőbb 45 perccel a kezdés előtt érj a pénztárhoz és vedd fel a legszebb mosolyodat!
  Cím
  Hogy tetszett?