Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BIBLIA RÉGÉSZETE SOROZAT
Marczibányi Téri Művelődési Központ - Új klub

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 358 értékelés alapján
  Leírás
A SZÖVEG EREDETE ÉS KÖRNYEZETE – VALLÁSOK ÉS KULTÚRÁK A KELET-MEDITERRÁNEUMBAN

Bevezető előadás
Előadó: Antalffy Péter történészMennyire ismerjük a Biblia eredetét? Hány szerző és szerkesztő évszázadokig tartó gondos munkájának a nyomát őrzi? Milyen világot kell elképzelnünk, amelyben az első gondolatok megszülettek és tovább adódtak? Milyen államok és kultúrák népesítették be a Földközi-tenger keleti medencéjét a Biblia hosszú keletkezése idején? Felismerhetők-e az ókori Egyiptom, Asszíria, Babilónia, vagy éppen a görögök hatása? Milyen Egyiptomot vagy Keletet kell elképzelnünk, ha a Szentírás eredeti kontextusát keressük?

Az előadássorozat bevezető része megkísérli felvázolni annak az elveszett világnak a sokszínűségét és kapcsolatait, amelyben a Biblia egyes részei megszülettek, és amelynek ismerete elengedhetetlen egy ókori szöveg megértéséhez

A BIBLIA RÉGÉSZETE
Egy szent szöveg történeti mélységei
Történelmi előadássorozat a legújabb kutatások eredményeivel
Előadó: Antalffy Péter történész

Mennyire valósak a Szentírás történetei? Hol feneklett meg Noé bárkája? Valóban élt Mózes? Vannak-e megfogható nyomai az Exodusnak? Leomlottak-e Jerikó falai? Létezett-e egyesített királyság Dávid és Salamon idején? Hova tűnt Izrael elveszett tíz törzse? Megtalálhatók-e ma Szodoma és Gomorra vagy az Ószövetség történeteinek egyéb helyszínei? Kik laktak és írtak Qumrán barlangjaiban, és mennyit tudhatunk a kereszténység eredetéről? Egyáltalán hogyan kell viszonyulnunk egy olyan szöveghez, amely ma sokak hitének alapja, de egyben történeti emlékezet őrzője is? Az előadássorozat a legújabb kutatási eredmények segítségével igyekszik feltárni a Bibliában megőrződött szövegek történetiségét az eredetüktől az Újszövetség születéséig.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Marcziban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?