Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BOLHA A FÜLBE
Nemzeti Színház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(6.4 / 10) - 17 értékelés alapján
  Leírás
„Nem először veszem elő Feydeau remek bohózatát. Húsz éve megrendeztem Kassán, később az Új Színházban, a kijevi Orosz Nemzeti Színházban pedig tizenhat évig volt műsoron, négy szereposztást ért meg, és megrendeztem az előadást a debreceni Csokonai Színházban is, amely előadást bekerült a 2013-as Pécsi Országos Színházi Találkozó, a POSZT versenyprogramjába is.Nagy karneváli ünnep ez a darab, de most van még egy konkrét apropója annak, hogy ismét nekifutok a színrevitelének: úgy érzem, áttételesen, komikus fénytörésben beszélhetünk általa a helyünkről Európában, a világban. Természetesen bohózat marad, de lesz egy különös alapfelállás, ami miatt aktuális felhangot kap – sok különböző nemzetiség futkározása a nagy európai bordélyházban, ahol mi is elfoglaljuk a saját, szerény, mégis sorsfordító szerepünket.

Mondják, hogy Feydeau-ból nőtt ki Ionesco abszurdja. Valóban a darabban a figurák, a helyzetek olykor az őrület határán mozognak, és azok az erők, amelyek az embereket mozgatják, metafizikaivá tudnak nőni. Persze a célom az, hogy a nézők rengeteget kacagjanak, ahogy az ősbemutatón tették, ahol két embert kellett kórházba szállítani, mert előadás közben kiakadt az állkapcsuk. Ezt persze nem szeretném, de azt igen, hogy közösen oldódjunk fel a ráismerés gyógyító komikumában.” (Vidnyánszky Attila)
  Szereposztás
Victor Emmanuel Chandebise, Poche 
Trill Zsolt 
Camillo Chandebise 
Mercs János 
Filtz doktor 
Tóth László 
McConnery 
Mészáros Tibor 
Carlos Homenides de Histangua 
Olt Tamás 
Augustin Ferraillon 
Garay Nagy Tamás 
Bohumil 
Varga József 
Rugby 
Kristán Attila 
Iszakosz 
Kóti Árpád 
Raymonde Chandebise 
Szűcs Nelli 
Lucienne Homenides de Histangua 
Ráckevei Anna 
Olympe Ferrallion 
Bánsági Ildikó 
Hildike 
Szalma Noémi 
Dusenyka 
Szanyi Sarolta 
Másenyka 
Edelényi Vivien 
  Stáblista
Rendező 
Vidnyánszky Attila 
Rendező 
Herpai Rita 
Díszlet 
Szergej Moszlobojscsikov 
Jelmez 
Balla Ildikó 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Színházban elég, ha bemondod az utalvány azonosítóját vagy bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?