1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
FESZT-FEST NEM ART: SOK HŰHÓ; ÚJVIDÉKI SZÍNHÁZ SZÍNES SZILÁNKOK DIÁKSZÍNPADA: VÉGLETEK
MU Színház - Stúdiószínpad
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
643 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
A Magyar Szín-Játékos Szövetség (MSz-JSz) az idén hetedik alkalommal rendezi meg a Színjátékosok Napját, és ezen belül a FESZT-FEST-et, a fesztivál győztesek fesztiválját. Aki szeptember 27-28-29-én ellátogat a MU Színházba, biztos, hogy nem fog rossz, vagy gyenge előadásba botlani, hiszen itt a legfontosabb amatőrszínjátszó fesztiválok (ODT, Magyar Művek Szemléje, Soltis Fesztivál, Vasvár, Mosonmagyaróvár, Újvidék, Szepsi /SK/, stb.) legjobbjai, díjazottjai mutatják be előadásaikat. Sok közülük méltán aspirálhat már arra, hogy a hazai és nemzetközi független szcéna mezőnyében is szerepeljen.

A FESZT-FEST kihagyhatatlan lehetőség mindazoknak, akik szeretik a magyar színházi világ látóterébe ritkán bekerülő amatőr színházasokat, és akik Budapesten szeretnék együtt látni az év legjobbjait. Az előadások után szakmai beszélgetések zajlanak, neves színházi szakemberek társaságában, akik végül odaítélik az évad legjobb előadásának járó Paál István díjat.

A FESZT-FEST-en 10 előadást nézhet majd meg a közönség a MU Színház két színháztermében.

A fesztivál másnapján délelőtt a „Határtalan Színjátszás” Kárpát-medencei hálózat rezidenseinek konferenciájára kerül sor.

Örülünk annak, hogy a legjobb előadásokat felvonultató fesztiválunkat befogadta a hazai független színházak reprezentatív intézménye, a MU Színház.

Regős János, elnök
Magyar Szín-Játékos Szövetség

10.30 óra Nem Art: Sok hűhó

jegyár egységesen a két előadásra: 500 Ft

helyszín: stúdió

A csoportról:
A 24 éve működő csoport jelenlegi felállásában a 8. éve dolgozik együtt a Pápai Weöres Sándor Általános Iskolában. 8. osztályt végzettek alkotják a társaság gerincét, ez az utolsó gyermekszínjátszó előadásuk. Az együtt töltött nyolc év alatt (alsó tagozatosként s Picit Nem Arttal Horváthné Árvai Mária vezetésével) minden évben színpadra állítottak egy-egy előadást, amelyek közül nem egy a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó legjobbjai közé is bekerült. Felső tagozatban a 25 fős csoportot Tegyi Tibor rendezgette-igazgatta.
Az előadásról:
Shakespeare Sok hűhó semmiért című vígjátéka az alap. Miről szól ez a Shakespeare-mű a nyolcadikosoknak? A fiúk és a lányok csatájáról, amiben a fiúk hősöknek, a lányok ellenállhatatlannak látják magukat. Szerelmesekről, akiknek egyből összejön minden, és szerelmesekről, akiket össze kell hozni. Ármánykodásról és keverésekről, ami a szerelmesek dolgát megnehezíti. Kapcsolatokról, közösségekről – régen és mégis ma.
A műben az eredeti Shakespeare-szövegek kiegészülnek a Shakespeare-mesék szövegével és a színjátszósok improvizációival is.
Az előadást rendezte Tegyi Tibor.

A játszók:
Mesélők: Kovács Médea, Magyari Henriett, Bolla Kitti, Biró Friderika, Pulay Kata, Meiczinger Dóra, Végh Balázs, Pintér Mercédesz, Tóth Anna Ninett
Claudio: Vései Gergő
Héró: Farkas Boglárka
Benedetto: Tölgyesi Dániel
Beatrice: Meizer Eszter
Don Pedro: Magyar Balázs
Leonato: Plegányi Bálint
Don Juan: Kömöcsi Tamás
Borachio: Döbröntei Dávid
Margaréta: Fribék Bernadett
barát1: Horváth Mátyás
barát2: Sipos Dominik
barát3: Horváth Gergely
udvarhölgy1: Regenye Bettina
udvarhölgy2: Radics Regina
borbély1: Tegyi Nóra
borbély2: Pinér Mercédesz
borbély3:Tóth Anna ANinett
pap: Kovács Patrik

11 óra Újvidéki Színház Színes Szilánkok Diákszínpada: Végletek

helyszín: színházterem

"Ki az, aki táncol és ki az, aki a lábfejével mondja el, hogy idegen?

Végletek címmel került bemutatásra 2013. február 10-én az Újvidéki Színház Színes Szilánkok Diákszínpadának mozgásszínház előadása.
A diákszínpad csapatának idősebb korosztálya idén az eddigiektől eltérően próbál a nézőkhöz fordulni - remélve, hogy értő érzékekre talál. Igen, sokakban joggal merül fel a kérdés, vagy szemöldök felvonva gondolhatják, hogy „...divatozunk, mozgásszínház?”.
Ez a fajta közlésmód alapjai workshopok, azaz műhelymunkák, során tárultak elénk. ͍gy sajátíthattunk el bizonyos technikákat, amikre a kreatív munka során az egyéni mozgáskódjainkkal építkeztünk. Az előadás tehát rólunk szól. Önmagunkhoz, az emberi kapcsolatokhoz, és a világhoz való személyes viszonyunkról. Egyedül, valamint közösen is elmondjuk, hogy mi ábrándít ki és zár be bennünket, hogyan nyeli el az egyént a tömeg, és miért vagyunk kénytelenek szélsőségekhez nyúlni.
Az igazság az, hogy nagyon nehéz szavakba önteni, amit a próbafolyamat alatt elmozogtunk és eltáncoltunk egymásnak, hogy aztán kidolgozva, tálalhatóvá téve bemutassuk. A nézők figyelmét felhívnám arra, hogy ne az legyen fontos számukra, hogy mit néznek, hanem figyeljenek arra, amit látnak és éreznek. Ahhoz, hogy ezt a fajta beszédmódot megértsük bizonyos fokon át kell alakítanunk az érzékeinket. Az agyunk már nem az elhangzott szöveget formálja képpé, hanem az előttünk kinyújtott végtagot képezi azzá a fogalommá, hogy csend. Ki az, aki táncol és ki az, aki a testével ösztönösen, ugyanakkor tudatosan rendezett mozdulatokkal tölti be a teret?"

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók 18. Találkozóján Bácskertesen a Bambach Róbert-díjat, a legjobb alternatív vagy új formákat kereső előadásért az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad kapta Végletek című előadásért.

Előadják: Szennyes Tivadar, Hajdú Sára, Huszka Zita, Huszka Endre, Szilágyi Áron, Ternovácz Adél, Dévai Tibor, SubaÅ¡ić Dunja, Pfau Izabella, Petra Nikolić, McConnell-Duff, Fülöp Igor, Ozsvár Róbert, Ristić Anita, Sípos Arnold, Tóth Laura, Léphaft Ágnes, Csáki Beáta
Fény: Biacsi Endre
Zene: Kovács Áron
Rendezők: Léphaft Ágnes, Tóth Laura, Csáki Beáta

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!