1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
FESZT-FEST SOLTIS LAJOS SZÍNHÁZ: TÉVESZMÉK
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
643 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
A Magyar Szín-Játékos Szövetség (MSz-JSz) az idén hetedik alkalommal rendezi meg a Színjátékosok Napját, és ezen belül a FESZT-FEST-et, a fesztivál győztesek fesztiválját. Aki szeptember 27-28-29-én ellátogat a MU Színházba, biztos, hogy nem fog rossz, vagy gyenge előadásba botlani, hiszen itt a legfontosabb amatőrszínjátszó fesztiválok (ODT, Magyar Művek Szemléje, Soltis Fesztivál, Vasvár, Mosonmagyaróvár, Újvidék, Szepsi /SK/, stb.) legjobbjai, díjazottjai mutatják be előadásaikat. Sok közülük méltán aspirálhat már arra, hogy a hazai és nemzetközi független szcéna mezőnyében is szerepeljen.

A FESZT-FEST kihagyhatatlan lehetőség mindazoknak, akik szeretik a magyar színházi világ látóterébe ritkán bekerülő amatőr színházasokat, és akik Budapesten szeretnék együtt látni az év legjobbjait. Az előadások után szakmai beszélgetések zajlanak, neves színházi szakemberek társaságában, akik végül odaítélik az évad legjobb előadásának járó Paál István díjat.

A FESZT-FEST-en 10 előadást nézhet majd meg a közönség a MU Színház két színháztermében.

A fesztivál másnapján délelőtt a „Határtalan Színjátszás” Kárpát-medencei hálózat rezidenseinek konferenciájára kerül sor.

Örülünk annak, hogy a legjobb előadásokat felvonultató fesztiválunkat befogadta a hazai független színházak reprezentatív intézménye, a MU Színház.

Regős János elnök
Magyar Szín-Játékos Szövetség

Soltis Lajos Színház - Celldömölk: Téveszmék

Roland Opus halálának különös körülményei Chuck Palahniuk és Susan Fiske művei alapján
írta és rendezte: Nagy Péter István

Az előadás megtekintése 14 éven aluliak számára nem ajánlott!

,,Évszázadokkal ezelőtt az volt a szokás, hogy ha a hajósok hosszú tengeri útjaik során lakatlan szigetre bukkantak, otthagytak pár disznót. Vagy kecskét. ͍gy ha a jövőben esetleg újra odavetődtek, bőséges élelemforrás állt rendelkezésükre. A természet érintetlen volt. Olyan őshonos madárfajok laktak ezeken a szigeteken, akiknek nem voltak természetes ellenségeik. Madárfajok, amelyek sehol máshol nem éltek a földön. A növényeknek, mivel nem volt mitől tartaniuk, nem fejlődött tüskéje, vagy mérge.
Egy-egy ilyen sziget ragadozók nélkül maga volt a paradicsom. Amikor a hajósok legközelebb kikötöttek, semmi mást nem találtak, csak hatalmas disznókondákat és kecskenyájakat. A tengerészek húsvetésnek nevezték ezt az eljárást.
Nem gondolkodtatok még azon, hogy mi lesz, ha egyszer Isten visszajön egy csomó barbecue szósszal?"

Carl Streator újságíró egy nap különös megbízást kap szerkesztőjétől: a hirtelen bölcsőhalálról kell cikksorozatot írnia. Alighogy nekilát e nem kifejezetten hálás feladatnak, meglepő felfedezést tesz: az áldozatok mindegyikének ugyanabból a könyvből, ugyanazt a verset- egy afrikai törzsi mondókát- olvasták fel a haláluk előtti este...

Szereplők:
Carl Streator: Pesti Arnold
Duncan/Henderson/Lobélia/Dr. Sarah: Sipos László
Helen Hoover Boyle: Stangl Franciska
Mona Sabbat: Marton Mercédesz
Nash/ Apa: Szalai Szabolcs
Anya: Varga Renáta
Superior: Piller Ádám
Missy: Lestár Flóra, Mihácsi Veronika
Inferior: Boznánszky Anna

mozgás: Benkő Ágnes
díszlet: Marton Miklós, Németh Attila, Zseli Róbert, Mészárics Róbert, Pálhegyi Flóra
technikus: Kovács László
plakát: Pissinger Andrew

Külön köszönet: Sz. Bertalan Edit, Bruckner Roland, Tóth Gergely, Nagy Péter József, Nagy Zsuzsi, Benkő Gábor, Czupor Attila, Lestár Péter, Tóthné Csiszár Jutka, Kazári József, Horváth Anna

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!