1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
FESZT-FEST - EGY ÉS MÁS VÁNDORSZÍNHÁZ: SZÁLL A KAKUKK FÉSZKÉRE
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
643 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
A Magyar Szín-Játékos Szövetség (MSz-JSz) az idén hetedik alkalommal rendezi meg a Színjátékosok Napját, és ezen belül a FESZT-FEST-et, a fesztivál győztesek fesztiválját. Aki szeptember 27-28-29-én ellátogat a MU Színházba, biztos, hogy nem fog rossz, vagy gyenge előadásba botlani, hiszen itt a legfontosabb amatőrszínjátszó fesztiválok (ODT, Magyar Művek Szemléje, Soltis Fesztivál, Vasvár, Mosonmagyaróvár, Újvidék, Szepsi /SK/, stb.) legjobbjai, díjazottjai mutatják be előadásaikat. Sok közülük méltán aspirálhat már arra, hogy a hazai és nemzetközi független szcéna mezőnyében is szerepeljen.

A FESZT-FEST kihagyhatatlan lehetőség mindazoknak, akik szeretik a magyar színházi világ látóterébe ritkán bekerülő amatőr színházasokat, és akik Budapesten szeretnék együtt látni az év legjobbjait. Az előadások után szakmai beszélgetések zajlanak, neves színházi szakemberek társaságában, akik végül odaítélik az évad legjobb előadásának járó Paál István díjat.

A FESZT-FEST-en 10 előadást nézhet majd meg a közönség a MU Színház két színháztermében.

A fesztivál másnapján délelőtt a „Határtalan Színjátszás” Kárpát-medencei hálózat rezidenseinek konferenciájára kerül sor.

Örülünk annak, hogy a legjobb előadásokat felvonultató fesztiválunkat befogadta a hazai független színházak reprezentatív intézménye, a MU Színház.

Regős János elnök
Magyar Szín-Játékos Szövetség

Egy & Más Vándorszínház - Lendva (SLO) - Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére

-tragikomédia-
A rendező naplójából:

Főhősünk Randle P. McMurphy egy elmegyógyintézetben köt ki. Kisstílű rabló aki kissé őrültnek tetteti magát, hátha így elkerülheti az újabb börtönbüntetést. Ám szembe kell találnia magát Ratched főnővér zsarnokságával. Vajon a megfélemlítés-manipuláció amellyel a nővér kezeli pácienseit erősebb hősünk lázításánál? Ki tud maga mellé édesgetni több követőt? S főleg hogyan? Meddig maradhat ember az ember? Mi mozgatja az elnyomót? Mire képes az elnyomó s hogyan reagál az elnyomott? Ki roppan össze előbb? Felül tudunk-e kerekedni emberi gyarlóságainkon vagy azok legyőznek bennünket? Van-e esélye az igazságnak a 21. században? Merünk-e egyánltalán kiállni magunkért, másokért? Az Egy & Más Vándorszínház legújabb bemutatója Ken Kesey filmről és könyvből ismert klasszikusa, egy igazi emberi történet fanyar humorral elmesélve. Megrázó mese a szabadságról, annak lehetőségeiről.

Szereplők:
McMurphy: Kovács Sándor
Ratcehed főnővér: Vörös Piroska
Bromden: Berden Márk
Harding: Å tampah Misi
Cheswick: Šooš Mihael – Misi
BillyBibbit: Kovács Álmos
Martini: Martin Kristina
Fredericks: Kolosa Tanja
Scanlon: Baša Malvina
Dr. Spivey: Gönc Laura
Candy Star: Nad Éva
Williams ápoló: Å tampah Matyi

Rendezte: Mess Attila

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!