1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
L1DANCEFEST2013 - BUDAY ENIKŐ - KOVÁCS KATA; ASAF AHARONSON - TAMI LEBOVITS; FÜLÖP LÁSZLÓ
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
640 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
L1danceFest 2013

19 óra
Buday Enikő (HU) és Kovács Kata (HU/D): Megharapott / Bitten - BEMUTATÓHát én nagyon szeretem a nőies nőket. Imádok nőnek lenni, minden bájával együtt. Erős, szeretettel teli. Nem hiszem, hogy van olyan, hogy ideális nő. Ennek így nincs értelme. Az ideális nő szőke, barna, vörös és van legalább egy magassarkú cipője. Szerintem nincs ideális nő, mert ez azt feltételezi, hogy nem mindenki ideális. Egy nő legyen szép, jól ápolt, mosolygós, kedves, kisugárzása legyen. Az ideális nő kedves, kicsit anyáskodó, gondoskodó, felelősségteljes, céltudatos, szép és csinos. és szerintem még fontos, hogy tisztában van magával és hogy férfiként kezeli a férfit, és hogy jól tud főzni. Az ideális nő szerintem, szép. Az nagyon fontos! A számomra ideális nő legyen szép, kedves. Az ideális nőt, az ideális nőiséget számomra megtestesítheti akár egy férfi akár egy nő. Olyan dolgok, amiket az anyai szereppel asszociálok. De nem feltétlenül. Az ideális nő számomra majdhogynem inkább a nem ideális. Az, aki ezen ideák nélkül, szabadon tud élni.

Én szeretek nőnek lenni. Meg vagyok elégedve a nememmel. Nőnek lenni nagyon jó. Nőnek lenni a teljes szabadság a gondolkodásban. Élvezem azt a szabadságot, amit ma nőnek lenni jelent. Hordhatok nadrágot és hordhatok ruhát, ha úgy tetszik. Lehetek sminkkel vagy smink nélkül. Lehetőségem van az érzelmeimet kifejezni. Szabadon sírhatok, míg azt gondolom, bogy a férfiak talán nem érzik magukat annyira szabadnak, bogy megmutassák ezt az oldalukat. Nem tudom, hogy nő vagy férfi szeretnék-e inkább lenni. Egyik sem igazán. A szerveink, azokat nem tudjuk figyelmen kívül hagyni, az van amink van, de azon túl, az emberi lény lényegében nincs olyan hogy férfi vagy nő.

A koreográfusokról:
Buday Enikő és Kovács Kata az L1 Egyesület rezidenseiként dolgoznak a 2013-as év folyamán, ahol az egyesület igyekszik elősegíteni, kapcsolatokhoz juttatni felvállalt művészeit egy éven keresztül.


alkotók, előadók: Buday Enikő, Kovács Kata
hang: András J. Nagy (USA/HU)
eredeti zene: Lee Hazlewood (1965)
illusztráció: Enikő Buday (Vörös Géza “Seated Woman” (1930) festményének felhasználásával
köszönet: András, Angelica, Angi, Dani, Dóra, Dorka, Enikő, Györgyi, John, Orsi, Stefaan, Tristen, Veronika, Wauter, Winnie és mások akik később jöttek
Az előadás egy 15 napos berlini rezidencia során jött létre 2013-ban, ami az L1 Egyesület támogatásával valósult meg.
A hangfelvételek Berlinben, Stolzenhagenben, Budapesten és Szentendrén készültek, 2013 május és szeptember között.
külön köszönet : Ponderosa 2011 és Stepahnie Maher, valamint András J. Nagy
támogató: L1 Egyesület

www.katakovacs.org / http://budayeniko.blogspot.hu/

20 óra: Asaf Aharonson & Tami Lebovits (IL) God Is Measuring the World with a Compass

Vizuális életrajz, melyben az időérzék asszociatív. Az előadók a személyiségük és táncos identitásuk közti rést vizsgálják. Megkérdőjelezik a képességüket, a teljesítményüket, a testtudatukat a mozgási szokásaikat, és ezt mesélik el a színpadon.

A koreográfusokról:
Tami Lebovits koreográfus, táncos és jelmeztervező. A Vizuális Színházi Akadémián végzett. Darabjait bemutatták az Intimadance, New dance and V-dance fesztiválokon. Részt vett az Ensemble 209 at Performance Art Platform-ban Tamar Raban rendezésében, és Iris Erez Honvágyában, mint táncos és alkotótárs.
A Kelim 2009-11 rezidensképző. A kétéves programban a Kelim segíti a szakmai és a független táncosi fejlődését azoknak, akik elkötelezettek az őszinte, bátor és kreatív munka iránt. ͍gy formálják és alakítják egyedi, személyes nyelvüket és hangjukat.

Asaf Aharonson előadóművész 1987-ben született az izraeli Haifában. Az Ironi Alef Művészeti Gimnáziumban tanult Tel Avivban. Táncolt a fiatal Vertigo társulatban és Iris Erez koreográfussal. Asaf akrobata előadó és oktató.


alkotók: Asaf Aharonson and Tami Lebovits
előadók: Asaf Aharonson,Tami Lebovits, Avital Adar
dramaturg: Guy Gutman
The work was premiered in the Machol Shalem Festival Jerusalem 2012.
köszönet: Performance Art Platform, School of Visual Theater, Stage Center, Anat Danieli and “Kelim”, the Muslin Brothers, Machol Shalem, Yasmeen Godder and Itzik Guili.
Produced with support of the Israel Pais Culture committee.
támogató: Budapest-i Izraeli Kulturális Intézet

21:30 óra: Fülöp László (HU): “there’s an elephant in every room…” - BEMUTATÓ
(absztrakt/tánc/színház)Csontvázak a szekrényben, elefántok a szobákban, nem beszélve arról az átkozott gerendáról a szememben, és hogy a bagoly szerint a veréb nagyfejű… na, meg hogy csak-csak törjük azokat a korsókat egymás után, miközben a sánta kutya beelőz balról, az pedig biztos, hogy egy fecske nekem semmire sem elég… és vehetsz rózsát tövis nélkül, de akkor az is benne lesz az árban… Meg kéne végre találni az a szürke szamarat – jelen esetben elefántot – ebben a sűrű ködben, elcsípni két pislogás, homlokráncolás, nyelés, sóhajtás vagy ajakbiggyesztés között. Na, akkor talán végre helyükre kerülhetnének a dolgok… talán…

A koreográfusról
Fülöp László az L1 Egyesület rezidens művészeként dolgozik a 2013-as év folyamán, ahol az egyesület igyekszik elősegíteni, kapcsolatokhoz juttatni felvállalt művészeit egy éven keresztül.

előadók: Biczók Anna, Cuhorka Emese, Fülöp László
koreográfus: Fülöp László
kutatási partner: Hajnóczy Luca
zene: Mizsei Zoltán
fény: Pete Orsolya
fő támogató : S͍N Kulturális Központ
támogatók: L1 Egyesület, Open Latitudes (3), Emberi Erőforrások Minisztériuma, OFF Alapítvány, Tanec Praha o.s., Papírna Kulturní Centrum, Bora Bora - Dans og visuelt teater (DNA), Schloss Bröllin e.V.
A projekt az Európai Unió Kultúra Programjának támogatásával valósult meg.

www.laszlofulop.com

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!