1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
9. ÚJBUDA JAZZ FESZTIVÁL - C.THOMAS - B. MARIS - TÓTH V. TRIÓ; TRIO: BEEPER FEAT. A. VIDA,TRIO B
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
643 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Szeptember elején ismét improvizatív jazz a MU Színházban.
Isabelle Duthoit / Luc Ex / Johannes Bauer / Mezei Szilárd /Andrea Berendika/ Bograd Ranković / Branislav Aksin / Pozsár Máté / Ervin Malina / Csík István/ Clayton Thomas / Macio Moretti / Tóth Viktor / Rubik Ernő Zoltán / Hock Ernő / Bolcsó Bálint / André VidaClayton Thomas – Bart Maris - Tóth Viktor Trió (AUS/ B/ H)
trio:beeper feat. André Vida (H / USA)
(Rubik Ernő Zoltán -Hock Ernő - Bolcsó Bálint – André Vida)
Trio Bogue (FR/NL/D)
(Isabelle Duthoit - Luc Ex - Johannes Bauer)

Jegyár:
elővételben kizárólag az Interticket hálózatán keresztül szept. 5-ig: 1000 Ft
az Interticket hálózatán keresztül és a helyszínen szept. 6-tól: 1500 Ft

Az A38 Hajó programja a www.a38.hu oldalon található.

Clayton Thomas – Bart Maris – Tóth Viktor Trió


Közreműködik:

Clayton Thomas - nagybőgő
Bart Maris – trombita, elektronika
Tóth Viktor - altszaxofon

Bart Maris belga trombitás. Állandó tagként dolgozik számtalan zenekarban, vendégmuzsikusként koncertezik világszerte, működik közre lemezfelvételeken. Műfaji határok nélkül játszik jazz, rock, folk formációkban, nagyzenekari darabokban, illetve – zeneszerzőként és muzsikusként – rész vesz táncdarabok, színházi projektek létrehozásában, például Luc Perceval, David Hernandez és Wim Vandekeybus társulataival. A avantgard jazz olyan nagyságaival zenél együtt, mint Verian Veston, Evan Parker, Peter Brötzmann, Ken Vandermark, Els Vandeweyer, vagy Andre Goudbeek, állandó együttműködő partnere a Tóth Viktor Tercettnek. Jelenleg a genti School Of Arts vendégprofesszora. A most hallható trió igazi újdonság lesz a MU Színház közönsége számára, hiszen mind Clayton Thomas, mind pedig Bart Maris több alkalommal dolgozott már Viktorral, de a két külföldi muzsikus most játszik először együtt.

Tóth Viktor a fiatal jazz-szaxofonos generáció egyik legkiemelkedőbb és legsokoldalúbb zenésze. Több felállásban játszott és játszik Európa és az Egyesült Államok számos jazz fesztiválján, saját tercettjét vezeti, zenét szerez, verseket ír, népdalokat gyűjt, táncosokkal duettezik. Rendszeresen dolgozik az improvizatív jazz külföldi nagyjaival mint Hamid Drake, Henry Franklyn, William Parker. Climbing with mountains című albuma az év legjobb jazz lemeze lett 2007-ben, a Fidelio országos szavazásán 2010-ben őt választották az év jazz személyiségének. Az Újbuda Jazz Fesztiválokon a korábbi években többször is hallhattuk őt, különféle felállásokban – a lengyel 100NKA-val, Jacek Kochannal és Chris Jennings-sel, tavalyelőtt pedig a nagyszerű Hamid Drake társaságában. Ezúttal két állandó partnerével, az ausztrál bőgőssel és a belga trombitással alkot egy vadonatúj formációt.

http://doubleclayton.blogspot.hu/
http://tothviktor.hu/

trio:beeper feat. André Vida (lemezbemutató koncert)

Közreműködik:

Rubik Ernő Zoltán - zongora, tárgyak, vokál
Hock Ernő - bőgő, basszuskalimba
Bolcsó Bálint - élő elektronika
André Vida – szaxofon

Rubik Ernő Zoltánt először a fesztivál első napján hallhatjuk az A38-on, duóban André Vida magyar származású amerikai szaxofonossal. Az utolsó nap programjában a MU Színházban játszik: Hock Ernővel és Bolcsó Bálinttal közös triójával mutatja be új lemezének anyagát, a koncerten vendégként közreműködik az amerikai muzsikus is.
100% improvizáció, stílusbeli gátlások nélkül, amit a pillanat diktál. Az elektronika lehetőségei és a tagok nyitott hozzáállása miatt friss, játékos és változatos - chill-out/free jazz/blues/pop/kortárs zajzene hatás egyaránt felbukkanhat a koncerten, megtalálva a maga helyét egy sajátos zenei nyelvben.
Rubik Ernő Zoltán zongorista, zeneszerző. Zenéjének fő játékterületei a közönség és előadó, improvizáció és kompozíció, élő és felvett anyagok kölcsönhatása. Színházi és táncszínházi munkái (Krétakör, Tünet Együttes, Collective Comipoq), kutatása (Az Ismeretlen Kutatása projekt ösztöndíjasa 2011-ben) hatására a zene mellett a performansz világában érzi otthon magát. A vokális- és kórusimprovizációval is kísérletezik (Halastó, Soharóza), fontos eszköze a beat-box. Improvizatív zenét és free jazzt játszik zenekaraival, a rubik.erno.quintet-tel és a trio:beeper-rel. 2011-től a JAZZAJ nyitott zenei koncertsorozat házigazdája. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakának végzős hallgatója.

Hock Ernő különböző műfaji határokat előszeretettel feszegető zenész. Először hegedülni, aztán gitározni kezdett, majd tanulmányokat folytatott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszékén, nagybőgő szakon. Tagja volt az Agostones és az Ágoston Kvartett zenekaroknak, társalapítója az etno-folk-világzenét játszó Zubolynak, jelenleg a Fixi4 nevű, élő zenére épülő hip-hop formáció, Grencsó István zenekarai és a Qualitons tagja, de más, jazz irányultságú zenekarokban is játszik, pl. Ávéd Jánossal, G. Szabó Hunorral, Kovács Lindával. Stiláris nyitottsága, játékának energiadús szabadsága, elhivatottsága okán jelenleg Magyarország legfoglalkoztatottabb nagybőgőse.

Bolcsó Bálint Budapesten, Bécsben, Párizsban, Hannoverben és Kölnben tanult zeneszerzést és elektronikus zenét. Rendszeres résztvevője volt a szombathelyi nemzetközi Bartók Szeminárium zeneszerzés-kurzusainak. Darabjai megszólaltak a Bartók Fesztivál mellett a Budapesti Őszi Fesztivál, a Making New Waves és a bécsi Wien Modern keretében. Hangszeres kompozíciókat, a társművészetekhez kapcsolódó zenéket és hanginstallációkat készít, valamint intenzíven foglalkozik a szabad improvizációval. Szívesen dolgozik élő elektronikával a legkülönbözőbb műfajokban és összeállításokban. Ez utóbbi témakörben írja doktori disszertációját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, illetve oktat a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán.

André Vida - Berlinben élő, magyar származású amerikai szaxofonos, aki nem ismer szent műfaji határokat. Játszott Anthony Braxtonnal, Cecil Taylorral, Jamie Lidellel, multimédia installációt készített Anri Sala-val. Radikális széleslátókörűség, stiláris autonómia jellemzi. Szaxofonzajok, hangfolyondárok, koncepciók és fizikalitás.

http://bolcso.net
http://www.vidatone.com

Trio Bouge


Közreműködik:

Isabelle Duthoit – hang, klarinét
Luc Ex - basszusgitár
Johannes Bauer – harsona

A Bouge vad és extrém kamarazenére épül. Vad a hangzása és a ritmusa, ugyanakkor extrémnek minősül a sikoltások, a dinamikai elemei, a hangfekvése miatt. Zenéjük egymást szétszakító hatáselemekkel, repedésekkel és mélyedésekkel telített, amelyek aztán véget nem érő mozgásmintákkal alkotnak lenyűgöző formákat és struktúrákat. Egyedi zenei alkímia, melyet három táncoló, élő test hoz létre egy furcsa keretben. Különös, élvezetes zenei élményt nyújt az együttes.

Isabelle Duthoit – ének, klarinét. Klasszikus zenei tanulmányait a National Superieur de Musique de Lyon Konzervatóriumban folytatta, majd hamarosan kortárs zenével kezdett foglalkozni. Több zeneszerző is írt számára darabokat. Szabad, improvizatív zenét is játszik, olyan projekteket hozott létre, mint a Triolid, a Trio Canape (fotókkal és hangrezgések grafikus ábrázolásával), valamint a Fogo (rock banda). A kortárs zenét játszó kísérleti zenekar, a Six, Hiatus, és a SOL nevű free jazz rock zenekar tagja. Autodidakta módon tanul énekelni. Különös hangja olyan, mintha egy beszélt nyelv fordítása, vagy szavak nélküli dal lenne. Fellép szólóban, és Phil Minton-nal duettben. 2008-ban a tokiói Villa Kujoyama bentlakó művésze lett. NÍ´ és Bunraku énekesekkel is dolgozik együtt. 1995 és 2005 között a Fruits de Mhere fesztivál - egy kísérleti zenei, tánc- és filmfesztivál – egyik szervezője volt. 1997-től klarinét és improvizációs technika tanárként dolgozott az Evry Music School (Essone, Franciaország) zeneiskolában. Jelenleg Bécsben él.

Johannes Bauer a harsonás Bauer család fiatalabb tagja, 1954-ben született a kelet-németországi Halléban, zenei tanulmányait Kelet-Berlinben végezte. 1979 óta szabadúszó improvizatív zenészként él Berlinben. Több zenei workshop vezetője, alapító tagja a Doppelmoppel, a Slawterhaus, The Tradition Trio, a FOURinONE, és a FUTCH formációknak. Hosszú évek óta együttműködő muzsikus társai Manfred Schulze, Peter Brötzmann, Jon Rose, Fred Van Hove, és Barry Guy. A free jazz színtér talán legnagyobb diszkográfiával és legszélesebb profillal rendelkező muzsikusa. Az avantgard zene kedvelőinek rengeteg lehetősége adódik a bátyjával - Conny Bauerrel – való összehasonlításra, hiszen a testvérek számtalan projektben működnek együtt, mint például a Doppelmoppel zenekarban, vagy Bauer Bauer című közös lemezükön. Ezúttal az Újbuda Jazz Fesztivál két helyszínén, két különböző koncerten hallgathatjuk meg őket: Conrad az A38-on játszik csütörtökön, Johannes pedig vasárnap a MU Színházban.

Luc Ex (Luc Klaasen) gitáros, 1958-ban született Hollandiában. 1983-ban csatlakozott a híres THE EX zenekarhoz, melynek közel húsz évig volt az egyik motorja. Az EX a különböző zenei műfajok ötvözésével, újszerű és szokatlan értelmezésével vívott ki nagy nemzetközi elismerést, pályafutása során olyan eltérő stílusokat képviselő muzsikusokkal működött együtt, mint Han Bennink, Ab Baars, Wolter Wierbosbut, az amerikai avantgárd csellista Tom Cora, az afrikai Lanaya csoport, de neves popzenekarokkal is dolgoztak, mint a Sonic Youth, Shellac, Chumbawamba, Tortoise, vagy a Fugazi. 1995-ben Luc Ex és Tom Cora megalapította a ROOF nevű formációt, a virtuóz vokalista Phil Minton és a dobos Michael Vatcher társaságában. Cora tragikus halála után, a zongorista Veryan Weston.csatlakozott, és a csoport 4WALLS néven folytatta. 2002-ben, amikor Luc végleg kivált az EX-ből, több új zenei projektbe is kezdett, amelyekben partnerei voltak többek között Franz Hautzinger, Otomo Yoshihide, Christian Fennesz, Mark Sanders, Tristan Honsinger. 2008 óta legfontosabbak ún. SOL6 és SOL12 projektjei, melyekben a megírt darabokat szabad improvizációval ötvözi.

http://www.johannes-bauer.net/
https://www.lucex.nl

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!