1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
9. ÚJBUDA JAZZ FESZTIVÁL - CLAYTON THOMAS SOLO - MEZEI SZILÁRD SEPTET
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
643 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Szeptember elején ismét improvizatív jazz a MU Színházban.

Isabelle Duthoit / Luc Ex / Johannes Bauer / Mezei Szilárd /Andrea Berendika/ Bograd Ranković / Branislav Aksin / Pozsár Máté / Ervin Malina / Csík István/ Clayton Thomas / Macio Moretti / Tóth Viktor / Rubik Ernő Zoltán / Hock Ernő / Bolcsó Bálint / André Vida- Clayton Thomas Solo (AUS)
- Mezei Szilárd Septet (SRB/H)
(Mezei Szilárd, Andrea Berendika, Bograd Ranković, Branislav Aksin, Pozsár Máté, Ervin Malina, Csík István)

jegyár:
elővételben kizárólag az Intertickt hálózatán keresztül szept. 5-ig: 1000 Ft
az Interticket hálózatán keresztül és a helyszínen szept. 6-tól: 1500 Ft

Az A38 Hajó programja a www.a38.hu oldalon található.

Clayton Thomas Solo

Clayton Thomas ausztrál származású, jelenleg Berlinben élő nagybőgős.
Játéka az eksztatikus free jazz fizikai dinamikái, a kortárs elektronikus zene, illetve a found-sound - egyfajta woodoo felhangokkal árnyalt mozgásszobrászat - közötti feszültség területén tesz felfedező utat. Az elmúlt öt évben különböző zenészcsoportok társaságában fellépett minden jelentős európai improvizatív és kísérleti zenei fesztiválon. Az improvizációba vetett mély hite és komoly tapasztalata még olyan, egymástól nagyon eltérő beállítottságú zenésztársakat is képes volt maga mellé állítani, mint Peter Brötzmann és Andrea Neumann. Clayton Thomas alapítótagként szerepel vagy tevékenykedik több zenekarban és eseményen is. Itt említendő a 24 tagú SPLITTER ORCHESTER (Berlin), a THE SPLINTER ORCHESTRA (Sydney), a spontán zenei NOW now fesztivál és a „Ha szereted az improvizatív zenét, mi is szeretünk téged” koncertsorozat. Jelenleg a következő együttesekben zenél aktívan: THE AMES ROOM (további tagok Jean-Luc Guionnet és Will Guthrie). THYMOLPTHALEIN (további tagok Jerome Noetinger, Anthony Pateras, Natasha Anderson és Will Guthrie). STRIKE (további tagok Mike Majkowski és John Rose), valamint az ETC (további tagok Peter Evans és Chris Corsano).

http://doubleclayton.blogspot.hu/


Mezei Szilárd Septet

Közreműködik:

Mezei Szilárd – brácsa
Andrea Berendika – fuvola, alt fuvola
Bograd Ranković – alt szaxofon, basszus klarinét
Branislav Aksin – harsona
Pozsár Máté - zongora
Ervin Malina – nagybőgő
Csík István – dob, ütőhangszerek

A zenekar repertoárja Mezei Szilárd kompozícióiból áll, amelyekben nagy szerepe van az improvizációnak. A szeptetben játszó zenészek több mint egy évtizede oszlopos tagjai Mezei különféle zenekarainak. Koncerteztek Európa több városában (Belgrád, Újvidék, Budapest, Krakkó, Graz, Klagenfurt, Ljubljana, Sibiu, Győr, Magyarkanizsa, stb).
Mezei Szilárd zeneszerző Zentán született 1974-ben, alsó és középfokú zeneiskoláit szülővárosában, illetve Szabadkán végezte hegedű szakon. Négy évig hallgatott zeneszerzést a belgrádi Zeneakadémián, Zoran Eric osztályában. Szellemi és zenei szempontból is meghatározó volt kapcsolata Szabados Györggyel. Jelenleg a Mezei Szilárd Triót, a Mezei Szilárd Septettet ill. a Mezei Szilárd Ensemble-t vezeti, de közreműködik több más zenei formációban is. Zenészként és zeneszerzőként különböző felállású zenekaraival számos európai városban és Japánban is fellépett. Neves európai és amerikai kiadóknál több, mint 30 CD-je és 2 LP-je jelent meg. Aktívan foglalkozik színházi zeneszerzéssel is, amelyet több alkalommal díjaztak különböző színházi fesztiválokon.

http://www.szilardmezei.net/

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!