Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KLEIN JUDIT ÉS A JUDROM
Zsidó Nyári Fesztivál - Frankel utcai zsinagóga

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
A zsidó zenei világ autentikus el͵adója, önálló estek, koncertek, fellépések, és a legrangosabb fesztiválok és rendezvények meghívott énekese országszerte és külföldön.
A híres kántor- és operaénekes, Klein-Stern-Kelen családban nevelkedett művész egyedien szuggesztív előadásmódjával vált ismertté és népszerűvé.A koncerten jiddis nyelvű dalok hangzanak el. A jiddis a németnek és a hébernek egy speciális keveréke, a közép-, kelet-európai zsidóság nyelve. Évszázados hagyományaira hatott mindig az adott ország, ahol a közösségek éltek. Akárcsak a zenéjükre. Mindig keveredett és találkozott a helyi hagyományos zene és a zsidó zenei kifejezésmód.

De a jiddis nem csak nyelv, hanem egy egész kultúra. Ezek a dalok tükrözik a zsidó életet, a világnézetet, az életformát, a hitet. Mindig egy kicsit keserédesek. Amikor nagyon vidám a dallam, akkor is fellelhető benne egy kis szomorúság, de amikor melankolikus, akkor is rendre megcsillan benne a remény, az életszeretet.

Ezek a dalok szerelemről, szomorúságról, boldogságról, szegénységről szólnak, egy szóval az életről. Tele érzéssel és humorral, és mindig fülbemászó és szívhez szóló melódiával.

A Judrom zenekar a zsidó és roma zene között épített hidat, bemutatva azt az egységet, amely ennek a két népnek a zenei találkozásából születik. Ennek is régi hagyományai vannak, hiszen a falvakban már sok sok éve együtt muzsikáltak a zsidó és cigány muzsikusok. Ennek a találkozásnak jellemző közös hangszere pl. a cimbalom, amely mindkét zenei világ egyik legrégebbi hangszere.

De amíg a cigány zene mindig nagyon sok díszítést tartalmaz, a zsidó hagyományos dallamok inkább a zenei motívumot követve, egy letisztultabb melódiát mutatnak be. Ennek a két világnak, zenének, embereknek, kultúrának a közös találkozása a Judrom zenéje.

Az egyik dalunk pl. az Öreg Cigány-ról szól, aki bánatát, s örömét hegedűjén elhúzva éli életét. S mindez jiddisül hangzik el, ezzel is létrehozva egy sajátos egységet.

Ez a – Judrom által képviselt – zenei világ, tele van érzésekkel és temperamentummal.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1023 Budapest, Frankel Leó út 49. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?