Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LAMINARIE TÁRSULAT (ITA): PROIEZIONE VERTICALE (CONSTANTIN BRANCUSI EMLÉKÉRE)
Bakelit Multi Art Center - Stúdió

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.2 / 10) - 23 értékelés alapján
  Leírás
A Laminarie színházi társulat 1994-ben alakult az olaszországi Bolognában. A társulat legfőbb célkitűzése: új kommunikációs lehetőségek kutatása az avantgard színház berkein belül. Fennállásuk óta a csoportnak sikerült kialakítania egy csak rájuk jellemző, sajátos arculatot, mely az építészet, a vizuális művészetek, a mozi és az irodalom határmezsgyéjén mozog. A Laminarie színházi társulat 1994-ben alakult az olaszországi Bolognában. A társulat legfőbb célkitűzése: új kommunikációs lehetőségek kutatása az avantgard színház berkein belül. Fennállásuk óta a csoportnak sikerült kialakítania egy csak rájuk jellemző, sajátos arculatot, mely az építészet, a vizuális művészetek, a mozi és az irodalom határmezsgyéjén mozog.

Az elmúlt 10 év során a társulat olyan kivételes személyek életét és munkásságát kutatta, mint Salamov, Canetti, Simone Weil, Jackson Pollock vagy Bobby Fischer. A társulat legújabb darabja Constantin Brancusi szobrász munkásságát állítja a központba. A Laminarie elkötelezettsége Brancusi iránt nem merül ki egy szokványos színházi turnéban, hanem egy valódi utazás során, több mint 6000 km-t megtéve járják végig egy kisbusszal 6 város színházait, múzeumait és kulturális intézményeit. A csapat a román művész által a XX. század elején gyalog megtett, azóta már legendássá vált út vonalát – melyet hazájából tett meg Párizsig - követi a turné során.

Constantin BrÍ¢ncusi a XX. század legnagyobb szobrászainak egyike. Herbert Read egyszer azt írta róla, hogy alakjai sosem ártatlanok, mégis mindig mintha valamiféle tudattalan erő formálta volna őket. Brancusi művészetében elkötelezett a madár alakok iránt, mely elkötelezettsége tökéletesen kifejezi a művész felszabadulás iránti vágyát, hogy a földi életet elhagyva egy spirituális utazásra induljon. A kockázatvállalás szintén egy jelentős tényezője Brancusi alkotói folyamatának, mely attitűd a társulattól magától sem idegen.

Előadja: Febo del Zozzo
Dramaturg: Bruna Gambarell
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1095 Budapest, Soroksári út 164. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?