1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
THE WORD PROGRESS ON MY MOTHERS LIPS DOSENT RING TRUE
Thália Színház - Új Stúdió
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.9 / 10
1355 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Az előadás nyelve angol.

Szabó K. István rendezésében mutatták be 2011. decemberben a chicagói Trap Door Theatre-ben Matei Visniec The word progress on my mothers lips doesnt ring true (Anyám ajkáról a fejlődés szó hamisan hangzik) című darabját.

Az előadást a The Chicago Tribune a 2011. év legjobb független színházi előadásának választotta meg, továbbá felkerült a Jefferson-díj bizottsága (a legrangosabb színházi díj Chicagóban) által díjazásra ajánlott előadások listájára a legjobb független színházi előadás és a legjobb színházi zene kategóriákban.

A 2012. júniusi díjátadáson az előadás zeneszerzőjének, a romániai Ovidiu Iloc-nak ítélték oda a Jefferson díjat. Az előadást számos kritika méltatta, az amerikai kritikusok a produkció újszerűségét, provokatív jellegét, szépségét emelték ki:

A Trap Door Theater, immár 20 éve, küldetésének tekinti, hogy amerikai színpadon mutasson be kortárs, avantgárd európai színműveket. Ezúttal Szabó K. István kitűnő rendezésében a stilizált és briliáns képzelőerővel létrehozott előadás egy olyan érzelmi valósághoz kapcsolja a nézőt, amely egyszerre elbűvölő és elborzasztó. Teljes mértékben átélhető. Fullasztó. Színház magas fokon. - Venus Zarris, Chicago Stage Review

A Trap Door Színház produkciója könyörtelenül provokatív, rendkívül szép, a nézőt hosszú ideig kísérti az előadás után is. Határozottan ajánlott!- Justin Hayford, The Chicago Reader

Az előadás a nagyszebeni Nemzetközi Színházi Fesztivál SIBFEST 2013 meghívására utazik Európába, ezt követően, további öt helyszínen tekinthető meg Romániában.

Helyszín

Thália Színház
Budapest, 1065, Nagymező u. 22-24.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!