Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
UDVARSZÍNHÁZ - MESEAUTÓ
Kecskeméti Katona József Színház - Egyedi

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.5 / 10) - 388 értékelés alapján
  Leírás
Vitéz Miklós - Vadnai László: Meseautó
Zenés vígjáték két részben

Ágoston György színpadi változatának felhasználásával átdolgozta: Benedek & Benedek„Ez a Szűcs az nem az a Szűcs, vagyis az ő Szűcsük, de nem a mi Szűcsünk”… a mi Szűcsünk ugyanis bankigazgató, vezér és nőcsábász; az ő Szűcsük viszont Tóth, szegény és sofőr. A két személy persze ugyanaz a János – aki szereti Kovács Verát, ezért álruhába bújik (mint a mesékben), hogy kiderítse, Vera őt szeretné-e vagy a pénzét. ͍gy aztán Vera kap egy autót, mint tízezredik vásárló, és kap hozzá egy sofőrt is, akivel fuvarozási vállalatot alapíthat. Bizony, ő a Szűcs. Meg persze az is a Szűcs, aki közben felemeli Vera fizetését, elindítva a pletykát. Vera viszont még soha az életben nem látta Szűcsöt.

Bonyolultan hangzik? Halmos Aladár, a kisfőnök legalábbis belebonyolódik. Ő csak Annát, a titkárnőt szereti, vagyis szeretné, ha Anna meg nem a „vezérbe” lenne belebolondulva. Ezért aztán Halmosnak Szűcsöt kell figyelni, Szűcs meg Verát figyeli, Vera meg nem figyel eléggé. Minden összekuszálódik, még annál is jobban, mint azt bárki el tudná képzelni…
Gaál Béla 1934-ben forgatta nagysikerű filmjét, amely a magyar filmvígjátékok virágkorának egyik első alkotása, a műfaj úttörője volt. A film alapján készült színpadi változatban a szereplők sokszor fakadnak dalra, ezzel kicsit egyénítve, más keretek közé helyezve az eredeti történetet, amelynek Kecskeméten különleges apropója van. Március végén gördült ki ugyanis az első Mercedes a város gyárából, amelyet nevezhetünk csodaautónak is, vagy még inkább: Meseautónak.

A szerelmeseket Kiss Zoltán és Trokán Nóra, Anna kisasszonyt Csombor Teréz alakítja. Kabos Gyula híres szerepét, Halmos Aladárt ezúttal Vida Péter személyesíti meg. Az előadás rendezője a műfaj nagy ismerője, Benedek Miklós.

A betétdalok zenéjét szerezték: Al Johnson, Gyöngy Pál, Hajdu Imre, Kátay László, Majorossy Aladár, Márkus Alfréd, és Szirmai Albert.

A dalszövegeket írták: Békeffi István, Harmath Imre, Martos Ferenc, Rákosi János, Szécsén Mihály, Weiner István és Zágon István.

Az előadás hossza kb. 140 perc (1 szünettel).
  Szereposztás
Szűcs János, vezérigazgató 
Kiss Zoltán 
Halmos Aladár, irattárvezető 
Vida Péter 
Kerekes Anna, Szűcs titkárnője 
Csombor Teréz 
Kovács Vera, banki alkalmazott 
Trokán Nóra 
Márkus Sára, banki alkalmazott 
Magyar Éva 
Péterffy Tamás, autószalon-tulajdonos 
Szokolai Péter 
Kovács Sándor 
Kiss Jenő 
Anya, Kovács felesége 
Réti Erika 
Pista,a gyerek 
Fazakas Bendegúz 
Színész 
Varga Zsanna 
Színész 
Fejes Szandra 
Színész 
Sirkó Anna 
Színész 
Kiss Eszter 
Színész 
Czeglédi Ákos 
Színész 
Puskás Gyula 
Színész 
Olasz Csaba Ferenc 
  Stáblista
Rendező 
Benedek Miklós 
Rendező asszisztens 
Frigyesi Tünde 
Díszlet 
Dévényi Rita 
Jelmez 
Dévényi Rita 
Zeneszerző 
Márkus Alfréd 
Zenei vezető 
Károly Kati 
Koreográfia 
Szabó Andrea 
Ügyelő 
Berki Zoltán 
Súgó 
Patyi Szilvia 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Kecskeméti Katona József Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
6000, Katona József tér 5. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?