Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
UTAZÁS A KOPONYÁM KÖRÜL
Magyar Színház - Sinkovits Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.8 / 10) - 5 értékelés alapján
  Leírás
Karinthy Frigyes – Laboda Kornél: UTAZÁS A KOPONYÁM KÖRÜL Tervezett bemutató: 2014. február 1.

Egy embernél agydaganatot diagnosztizálnak. Az embert történetesen Karinthy Frigyesnek hívják. (Az agydaganat nevével nem vagyunk teljesen tisztában, lehet Józsi, Ernő, Aranka, Etel, Steinman, Füles vagy mondjuk Gasparec). Ez az ember szeretne élni, még akkor is, ha nem tudja pontosan, hogyan is kell az ilyesmit (mármint az élést) jól csinálni. Ezen már rengeteget gondolkozott. Tulajdonképpen folyton ezen gondolkozik. És a legbosszantóbb az, hogy most, amikor a haláltól való félelem erősen reálissá válik, s emberünknek minden oka meglenne arra, hogy az élettel, és kizárólag az élettel, ne pedig annak a milyenségével foglalkozzon, mert az eljövendő élet vágykép lett, nem bizonyosság, s a vágyképeket nem szokás felboncolni (vagy akár: ajándék, és ajándék lónak, ugye), szóval most, hogy végre minden kitisztulhatna, pont most nem tisztul ki semmi, sőt.

Itt egy ember fejének a belsejébe láthatunk bele. Egy felbolydult társasházba, ahol a lakógyűlésen egyszerre kér szót minden lakó, és az összes felszólalás halálosan fontos és halaszthatatlan. És emberünk, aki szakmáját tekintve író, nekilát, hogy a lehetőségekhez képest rendet tegyen. S ha válaszokat nem is talál, de a sokféle kérdést igyekszik minél pontosabban és érzékletesebben megfogalmazni.

Az előadás nem szigorúan vett „Utazás a koponyám körül” adaptáció. A kisregényt, mint a színpadi mű gerincét használjuk csupán, mint sorvezetőt és apropót, hogy betekinthessünk egy elképesztően gazdag és szórakoztató életműbe. Novellák, naplók, levelek, karcolatok, kabarétréfák, versek és humoreszkek elevenednek meg, és természetesen a novellák, naplók, levelek, karcolatok, kabarétréfák, versek és humoreszkek szereplői is mind színpadra lépnek, mert célunk egy ember agyának minél áthatóbb, ugyanakkor teatralizált feltérképezése. Egy emberé, aki bajban van, és amúgy is mindent alaposan átgondol.
  Szereposztás
K, Frederico, Rajongovszky, Hjalmár 
Cserna Antal 
Aranka, Genovéva, Gyula4, Mária, Butta 
Ruttkay Laura 
Dezső, Rodrigo, Pötzl, Nyaffson, Gyula2, Alúr, Dr. Kompakt 
Rancsó Dezső 
Boga. Stanci néni, Ibri, Kerstin, Közúr, Szonya, Ingrid 
Holecskó Orsolya 
Énke, Spikey, Agylepény, Gyula1, Ősember 
Horváth Illés 
Dr. Cselekmény, Olivecrona, Gyula3, Fejperec, Wekerke, Főúr, Mr. Smith 
Pavletits Béla 
  Stáblista
Rendező 
Bereczki Csilla 
Rendező asszisztens 
Szinai Eszter 
Dramaturg 
Faragó Zsuzsa 
Zene 
Márkos Albert 
Látvány 
Miareczky Edit 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a Magyar Színházban a neved bemondásával és a vásárláshoz használt bankkártyád vagy személyid bemutatásával megkapod a jegyed a pénztárban.
  Cím
1077, Hevesi Sándor tér 4. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?