Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
AMERIKAI KOMÉDIA
Budapesti Operettszínház - Átrium Film-Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Bársony Bálint - Lőrinczy Attila: Amerikai komédia New Yorkban vagyunk, 1938-ban, a La Paz nevű luxushajó fedélzetén. Egy munkamániás, besavanyodott ifjú üzletasszony (Tony) és egy sármőr kalandor (Frank) viharos találkozásának lehetünk tanúi.

A fordulatos történetről csak keveset szeretnénk elárulni, annyit azonban már most kiszivárogtathatunk, hogy a Monte Carlóba tartó tengeri úton különös figurák népesítik be a fedélzetet. Megjelenik például Tony vőlegénye, a degenerált pénzarisztokrata (Albert), egy brutális feleség (Edith), és az asszony terrorja alatt szenvedő rémült kis férfi (Alphonse), a tétova titkár (Benjamin) akinek kétszer is egy tibeti hangtál változtatja meg az életét, vagy épp Tony fékezhetetlen életkedvű anyja (Irene), aki legalább tíz évvel szeretne fiatalabbnak látszani a saját lányánál...

Nagy pénzek forognak kockán, és aki csak teheti, labdázik a másik szívével... Mindeközben pedig a luxushajón tombol a szving, a dzsessztörténet máig élő, legfényesebb korszakának vérpezsdítő muzsikája.

A Budapesti Operettszínház új bemutatójának zenéjét - a kornak megfelelő szvinges, dzsesszes dallamokkal és ritmusokkal - az Artisjus- és Fonogram-díjas komponista és szaxofonművész, Bársony Bálint szerezte, aki a produkcióban maga is színpadra lép az általa vezetett zenekar élén.

A librettót és a dalszövegeket Lőrinczy Attila írta, a harmincas évek nagy sikerű színpadi szerzőjének, Aszlányi Károlynak azonos című komédiája alapján. Az előadás rendezője Réthly Attila.

Az 'Amerikai komédia' színpadi jogait a Pentaton Koncert- és Művészügynökség képviseli

Közreműködik: A Musical Együttes és Bársony Bálint és Zenekara A Szevasz c. dal társszerzője: Juhász Attila A Money Monday c. dal társszerzője: Németh Gábor Némoű A nő c. dal társszerzője: Gergely Éva
  Szereposztás
Tony Roe, kőkemény üzletasszony 
Janza Kata 
Frank Anderson, kalandor 
Dolhai Attila 
Frank Anderson, kalandor  
Homonnay Zsolt 
Albert Morning, Tony udvarlója, széplélek 
Bálint Ádám 
Alphonse Sapault, megfélemlített férj 
Földes Tamás 
Edith Sapault, irgalmatlan felesége, taoista konyhafilozófus és harcművész 
Falusi Mariann 
Mrs. Irene Roe, Tony anyja, fékezhetetlen életkedvű asszony 
Felföldi Anikó 
  Stáblista
Rendező 
Réthly Attila 
Koreográfia 
Kocsis Tamás 
Jelmez 
Velich Rita 
Díszlet 
Khell Csörsz 
Játékmester 
Bori Tamás 
Rendező asszisztens 
Lénárt Gábor 
Koreográfus-asszisztens 
Karsai J. András 
Zenei vezető 
Mihalics János 
Aszlányi Károly azonos című vígjátéka alapján a librettó és a dalszövegek szerzője 
Lőrinczy Attila 
Zeneszerző 
Bársony Bálint 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Az Operettszínházban nagyon csúnyán fognak rád nézni, ha nem nyomtatod ki a jegyed. Vész esetén valahogy talán megoldják, de ilyen esetben legkésőbb 45 perccel a kezdés előtt érj a pénztárhoz!
  Cím
  Hogy tetszett?