Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
PEKKA KUUSISTO ÉS A MAHLER CHAMBER ORCHESTRA
Zeneakadémia, Nagyterem - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Pekka Kuusisto finn hegedűművész összetéveszthetetlen jelenség napjaink zenei szcénájában. Vibráló, örömteli személyisége, játékának frissessége, könnyedsége és ellenállhatatlan zenei humora élményszámba megy. Elektronikus-, jazz-, illetve népzenei műfajokban is alkot – minden esetben bizonyítva pazar stílusérzékét és bámulatos improvizációs készségét. Túlzás nélkül mondható: minden porcikájából árad a muzsika, valósággal eggyé válik hangszerével. Kevesen tudják, hogy első tanára a nemzetközi hírű Szilvay Géza hegedűpedagógus volt (aki természetesen a Zeneakadémián végzett), így kötődése hazánkhoz jószerint magától értetődő. Tehetségére akkor figyelt fel a világ, amikor 1995-ben – első finnként – megnyerte a Nemzetközi Jean Sibelius Hegedűversenyt. Azóta számtalan elsőrangú európai zenekarral dolgozott, amelyek sorába a Mahler Kamarazenekar tökéletesen illeszkedik. A soknemzetiségű együttest maga Pekka Kuusisto vezényli, a program pedig nem kevésbé izgalmas, mint az előadók személye.

Múlt és jelen, barokk és kortárs ölelkezik egymásba benne – előbbit időtlen Bach-versenyművek, utóbbit két kortárs amerikai szerző, John Adams és Steve Reich repetitív darabjai képviselik. Steve Reich a Zeneakadémia tiszteletbeli professzora is, zenéje egyszerű motívumok konok ismétlésére épül, amelyek időben elhalasztva önmagukkal alkotnak posztmodern ellenpontot, váratlan hangsúlyokat és együtthangzásokat teremtve ezzel. Hasonló lebegésélményt ígér John Adams műsorra vett „hangfelhője” is.

Műsor:

Steve Reich: Duet for two solo violins and string orchestra
J. S. Bach: E-dúr hegedűverseny (BWV 1042)
Steve Reich: Violin Phase for four violins
J. S. Bach: III. (G-dúr) brandenburgi verseny (BWV 1048)
John Adams: Shaker Loops

Hegedűn közreműködik és vezényel: Pekka Kuusisto
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?