Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ANGYALFÖLDI VADRÓZSA TÁNCEGYÜTTES: FELVIDÉKI KÖRKÉP
Hagyományok Háza - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.4 / 10) - 98 értékelés alapján
  Leírás
Bérletünk célja, hogy elsősorban az iskolás korosztálynak mutassuk be a Magyar Állami Népi Együttes és a meghívott táncegyüttes előadásait, tanítás után, UZSONNA-időben. Különlegessége, hogy az előadásokhoz kapcsolódóan lehetőség nyílik rövid beszélgetésre is az alkotókkal.Az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes 1992-ben alakult az Építők Vadrózsák Táncegyüttes táncosaiból. A fiatalok szabadidejét két évtizede a néptánc határozza meg, melyet törekszenek egyre magasabb szinten elsajátítani.

Az Együttes célja a magyar nyelvterület tánckultúrájának megismerése, eredeti táncanyagok feldolgozásán, színpadra vitelén keresztül. Műsoraik az autentikus néptánc hagyományaira támaszkodnak, és ezeket a megfelelő igényességgel, a művészi követelményeknek megfelelően viszik színpadra.

Legújabb műsorukban egy felvidéki utazásra hívják a nézőket, melynek során az itt élő magyar és szlovák nemzetiségek tánc- és zenekultúrájába nyújtanak betekintést. Színpadra kerülnek Mátyusföld játékai és csárdásai, Zoboralja sokszínű zenei világán és táncán keresztül a hagyományos paraszti élet különböző női viselkedésmódjai és a szlovák Ocsova férfi táncosainak virtuozitását bemutató rozkazovačky (parancsolótánc). Megjelennek továbbá Potta Géza prímás játékát követve Györke és környéke páros táncai, Szepsi gazdag énekes és hangszeres zenehagyománya és a szlovák PozdiÅ¡ovce táncai is.

Az előadás célja, hogy látványos koreográfiák, lendületes zenei összeállítások és a sokszínű, autentikus viseletek segítségével élményszerűen bemutasson egy körképet a Felvidékről.


Rendező, koreográfus: Hortobágyi Ivett, Fundák Kristóf

Művészeti vezető: Hortobágyi Ivett, Fundák Kristóf

Zenei szerkesztő: Boda Gellért, Hortobágyi Ivett, Fundák Kristóf

Zenei kíséret: Zagyva Banda
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Hagyományok Házában elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban, vagy felmutatod a vásárláshoz használt bankkártyát.
  Cím
1011 Budapest, Corvin tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?