Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
JIDDIS SZVIT - GLANZBERG - EST
Zsidó Nyári Fesztivál - Uránia Nemzeti Filmszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
Jiddis szvit – Glanzberg – est

I.rész: Glanzberg: Jiddis szvit
Előadja: Mocsári Károly és Neumark Zoltán zongoraművészekII.rész: Sanzonok
Előadó: Jordán Adél és Bardóczy Attila

Norbert Glanzberg: Zongoraművész, zeneszerző (Rohatyn, 1910. október 12 – Párizs, 2001. február 25.)

1911 – ben családjával Würzburgba költözött Bavaria területére, és ott kapta az első hangszerét, egy harmónikát édesanyjától.

Zeneakadémiát, tehetségének köszönhetően 1929-ben már kinevezték asszisztens-karmesternek az Aix-la-Chapelle ben, ahol találkozott Bartók Bélával és Alban Berggel.

1930- ban szerződtette az UFA (Universum Film AG) az első film filmzenét Billy Wilder nek írta.

Amikor a nácik kerültek hatalomra Németországban, 1933-ban, Joseph Goebbels egy újságnak azt nyilatkozta, hogy „Glanzberg egy degenerált zsidó művész”, melynek következtében Glanzberg Párizsba emigrált. 1939-ben, lengyel származású lévén, behívták az Angliában állomásozó hadseregbe, ahonnan egy év elteltével visszatért Dél-Franciaországba. Ott találkozott Felix Marouani zenei vállalkozóval, aki szerződtette egyTino Rossi és Edith Piaf koncert turnéra.

1948- ban Henri Contettel megirják a Padam Padam c. dalt, Edith Piaf számára. 1952- ben pedig Yves Montand előadja a Moi J’m’men fous-t a Grand Boulevards-on.

1953-tól Glanzberg számos filmzenét szerez, ő írja a zenéjét A boszorkány című filmnek Marina Vlady szereplésével, és a Brigitte Bardot szereplésével készült La mariéé est trop belle-t. Edith Piaf pedig hatamas sikert arat a Mon manege a moi című dalával.

1983 ban Glanzberg visszatér a klasszikus zenéhez, és 1985- ben megírja a La suite Yiddish cimű művét két zongorára, Isaac Bashevis Singer egyik novellájának hatására.

Glanzberg e művét mutatja be a Zsidó Nyári Fesztivál az est első részében Mocsári Károly és Neumark Zoltán zongoraművészek előadásában.
  Szereposztás
Színész 
Mocsári Károly 
Színész 
Neumark Zoltán 
Színész 
Jordán Adél 
Színész 
Bardóczy Attila 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?