Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MOLNÁR DIXIELAND BAND VENDÉG: BERKI TAMÁS
Zsidó Nyári Fesztivál - Uránia Nemzeti Filmszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
A dixieland- az 1910-es 20-as évek Amerikájában a jazz első megjelenési formája, mely óriási lendületet adott a szinesbőrűek egyenjogúsitásáért folytatott küzdelmnek.A dixieland elterjedt az egész világon, gyakran nemzeti karakterekkel gazdagodott és diadalmasan hirdette a szabadság és egyenjogúság eszméjét. Szemben a szigorúan irott muzsika fegyelmével, rögtönzésközpontú, felszabadultságot, erőt és feltétlen életigenlést üzenő, igazi örömzene született.

Ennek az üzenetnek szegedi nagykövete a 49 éve sikeresen működő, közismert szegedi Molnár Dixieland Band. A zenekar megalakulása óta folyamatosan koncertezik.itthon és külföldön egyaránt. Az első években (1972) SZEGED OLDTIMERS néven. először a csehszlovákiai Prerovban jártak, ahol „Európa Klasszis” díjat nyertek.

Ezután sorra szerepeltek külföldön az összes kelet-európai országban, beleértve egy szovjet turnét is, de Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Franciaországban, Norvégiában, Svédországban, a Kanári-szigeteken és az USA-ban is vendégszerepeltek. Eddig több, mint ötven alkalommal képviselték hazánkat külföldi jazz-fesztiválokon. Felléptek olyan világhírű szólistákkal, mint Fatty George (Ausztria), Eddy Davis, Tony Scott, Joe Muranyi (USA), John Mortimer, Ian Wheeler (Anglia), Marcel Zanini (Franciaország), Theis Jensen (Dánia).

A Zsidó Nyári Fesztiválon a nemzetközi szinten is magasan kvalifikált énekes, Berki Tamás lesz a vendégük, aki a skat ( értelmes szavak nélküli ütemes improvizativ ének) kiváló művelője Louis Armstrong és Ella Fitzgerald nyomdokain.

A zenekar és Berki Tamás évtizedek óta jól ismerik egymást, barátságuk erőteljesen megmutatkozik közös produkcióikban, egyedülálló zenei élményt nyújtva a közönségnek.
  Stáblista
Vendég 
Berki Tamás 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?