Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ASAMBLEA MEDITERRANEAN VENDÉG: GERENDÁS PÉTER ÉS SOMLÓ TAMÁS
Zsidó Nyári Fesztivál - Uránia Nemzeti Filmszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
Szefárdiak és askenáziak zenéje.

Az Ansamblea Mediterranea (Mediterran Együttes), egyike azon kevés társulatoknak, amelyik a szefárd zenének szentelte magát. A “szefárd” név a héber “Sepharad” szóból ered; jelentése, Spanyolország. A szefárdiak az Ibériai félszigeten éltek egy évezreden keresztül, ezen idő alatt születtek meg a zsidó teológiai, filozófiai és irodalmi munkák nehány legértékesebb darabjai.Azonban, a spanyol zsidókat a mór muzulmánokkal egyutt kiűztek Spanyolországbol es új otthont kellett keresniük – ami nagyrészt a teljes mediterrán vidéket jelentette. A költözesi folyamat gazdagabbá tette a szefárd – es a már ott élő népek kulturális életét. Ez alól Budapest sem volt kivetel. A Budapesten elő zsidók – mint ahogy a Kelet- es Közep-Európa többi reszein elők - askenázi származású zsidók voltak. (Az askenáziak nagy általánosságban, jiddisül beszélő német származásúakat jelölnek). A szefárd zsidók először a XVI. század közepén, a török honfoglalás idején érkeztek Budapestre. Budapest ( vagy “Buda”, ahogy abban az időben nevezték) a zsidó kulturális élet központjának számított Európában. A szefárdi emigránsok a helyi askenázi közösséggel együtt kulturális hidat építettek kelet es nyugat között.

Az Ansambla Mediterranea egyedi repertoárjában ötvözi a szefárd és az askenázi zenét, és ezzel tovabbszövi a két zsidó kultúra közötti kulönleges párbeszédet. A neves, nyolc-fős együttes 13 éve fejleszti egyéni stílusát és ezalatt az idő alatt fölléptek egész Európában illetve Izraelben. Izgalmas zenei hangzásuk a klasszikus kompozíciós- és improvizációs elemeket felhasználva különleges élményt nyújt.
  Szereposztás
Színész 
Gerendás Péter 
Színész 
Somló Tamás 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?