Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
GIOACCHINO ROSSINI: MÓZES - KONCERTSZERŰ OPERAELŐADÁS
Zsidó Nyári Fesztivál - Dohány utcai zsinagóga

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.7 / 10) - 3 értékelés alapján
  Leírás
Gioacchino Rossini: MÓZES – koncertszerű előadás
Opera három felvonásban

Előadja: Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy Viktor Kórus, Vezényel: Pál Tamás
A bibliai tíz csapást idézi meg Rossini lenyűgöző Mózese. Sötétség borul Egyiptom földjére, a Fáraó és népe rettegve fordul a Prófétához, hogy ő hárítsa el fejükről az Örökkévaló haragját.

͍gy kezdődik a nagy olasz komponista művének első, 1818-ban keletkezett, nápolyi változata. A zárókép pedig az operairodalom egyik remeke: Mózes és a zsidó nép imája, a Vörös Tenger kettéválása, majd a szörnyű vihar, amely a hullámsírba temeti az üldöző egyiptomiakat. A lecsendesült tenger békéjét festi a zenekari epilógus, a hazatalálás lírai hangjaival zárul a rendkívüli mű.

Ez a három felvonásos nápolyi változat a Zsidó Nyári Fesztiválon hangzik föl Magyarországon először, a csodálatos Dohány utcai zsinagógában, ismert hazai és két izraeli vendégénekes közreműködésével.

A grandiózus mű nagyzenekart, nagy létszámú vegyeskart mozgat, előadásához nyolc elsőrendű szólistára van szükség. Stílusa a „bel canto” dallamos és egyben virtuóz világa, betanulása és betanítása nagy kihívás mind az énekművészek, mind a karmester számára.

Közreműködik:

Amaltea: Ira Bertman
Mambre: Yotam Cohen
  Szereposztás
Mózes 
Rácz István 
Fáraó 
Bretz Gábor 
Osiride 
Horváth István 
Elcía 
Fodor Beatrix 
Aronne 
Balczó Péter 
Amenofi 
Kálnay Zsófia 
  Stáblista
Karmester 
Pál Tamás 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?