Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LAJKÓ FÉLIX ÉS ZENEKARA VENDÉG: ROBY LAKATOS
Zsidó Nyári Fesztivál - Dohány utcai zsinagóga

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
A két virtuóz hegedűs, Lajkó Félix és Roby Lakatos idén januárban koncerteztek együtt először Budapesten, hatalmas sikerrel. Mindkettőjüket nevezték már az “ördög hegedűsének”, hiszen egyedi technikájuk, virtuozitásuk, játékstílusuk, improvizációik híressé tették őket a világban. Zenéik a stílusok átjárhatóságát bizonyítják, improvizációik elképesztő hangszerbeli tudásuk lenyomatai.A Zsidó Nyári Fesztiválon magyar, cigány, és zsidó népdalok továbbgondolásait hallhatja majd a közönség. Egyedi, megismételhetetlen örömzenét, improvizációk sokaságát, amit a zsinagóga épülete, hangulata is inspirál.

Lajkó Félix hegedűjátékával elbűvölte Európa nagyvárosainak közönségét ugyanúgy, mint Amerika, Japán, India és Kína zeneértőit. Visszatérő vendége a párizsi ThéÍ¢tre de la Ville színpadának, vendége volt zenekarával Pina Bausch wuppertali fesztiváljának, játszott az Avignoni Színházi Fesztivál keretén belül a Pápai Palota udvarán, és még hosszan sorolhatnánk a jelentős fellépési helyszíneket. Félix különféle formációkban járja a világot és bűvöli el hegedű- és citerajátékával, különleges zenéjével a nagyérdeműt.

Roby Lakatos hat éves gyermekként a Dankó Pista emlékkoncerten a művész hegedűjével lépett színpadra, óriási sikert aratva, majd 18 évesen már Brüsszelben játszott. Szinte saját klubja lett az a brüsszeli étterem, ahol először hallotta játszani Yehudi Menuhin vagy Stephane Grapelli. Menuhin pártfogásába vette az ifjú hegedűst, és szakmai útján barátként és mentorként egyaránt segítette. Roby Lakatos a világban számos jelentős koncerttermben és olyan művészekkel játszott együtt, mint Vadim Repin, Randy Brecker, Giora Feidman, Herbie Hancock, vagy Maxim Vengerov. Zenekarával fellépett a világ legnagyobb koncerttermeiben (Prága, Párizs, New York, London, Tokió), a leghíresebb fesztiválokon az USA-tól Ausztráliáig.
  Stáblista
Hegedűművész 
Lajkó Félix 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?