Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
AZ UTOLSÓ MAGYAR
Fészek Színház - Fészek Színház - JEMOL

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
abszurd dráma 2 részben, 140 perc

Ki a magyar? Ősbemutató a Fészek Színházban!
A Fészek Színház legújabb bemutatójában a magyar nemzet örökös identitáskereső kálváriáját dolgozza fel, ezúttal is a megszokott sírós-nevetős hangulati elemekkel, s a közélethez igazodva, hangoskodósan-gyáván megbújva az abszurd nyújtotta keretek mögé: Az utolsó magyar! (Petőfi a Vatyikánba zárva? Ki hallott már ilyet!)Hogy é mifene es történik? A kitalált világban a reformkorból a kommenyista feudalizmusba visszapottyant magyarok egy maroknyi csoportja felejti el éppen nemzeti hovatartozását, amikor is megérkezik egy idegen, majd még egy. S félminutum alatt megváltozik minden! Hogy jobbra, vagy balra fordul-e a magyarok XIX. százada abban a másik világban, maradjon titok!
A fiatal független színház a tőle megszokott vagánysággal és fegyelmezetlenséggel készítette el legújabb abszurdját. A próbafolyamat hangulatára talán a legjellemzőbb, hogy az olvasópróba Nemesnádudvar egyik legszebb borospincéjében folyt le, s két nap alatt. Cziczó Attila rendező saját írásából eszkábált össze (ismét) valami színháztalan színházat - kiegészülve Miklós Máté ifjú költő lírai soraival -, ám a hite erős maradt, de véleménye legeslegújabb szösszenetéről most nincs, hiszen megnyilatkozni már csak álnépiesen lenne képes, ezért beszéljen helyette a dráma rettenthetetlen főhőse, Pintér Béla, a taxis: "Csodálkozol, hogy az itteni ifjú Deák Ferenc nyilvánosan elégette Kölcsey Himnuszát? Ide? Nektek? Balsors van, meg halálhörgés, siralom, kínzó rabság, csak éppen magyar nincs hozzá, aki megbűnhődné a múltat meg azt a redvás jövendőt… Hajjaj, a magyar népnek ilyen zivataros százada még nem volt, s már nem is lesz, mert magyar sem maradt. Semennyi. Az utolsó még becsukta a Vereckei hágó kapuját, oszt jónapot!"
A Fészek Színház Az utolsó magyar címmel felruházott félig népszínműve, félig easternje semmi másról nem kíván értekezni nézőinek, csak arról, hogy higgyük már el végre: nagyon jó itt és most magyarnak lenni! (Még akkor is, ha... blablabla.)
  Szereposztás
Júlia 
Sipos Veronika 
Johanna 
Bűdi Annamária 
Bronisława 
Miklós Zsófia 
Róza 
Tyroler Cintia 
Golgota elvtárs 
Stubnya Béla 
Pintér Béla / Kohn Béluska 
Toldi András 
Az idegen / Reich bácsi 
Magyar József 
Vonya Móric 
Horváth Máté 
Gitáros 
Cziczó Attila 
  Stáblista
Rendező 
Cziczó Attila 
Író 
Cziczó Attila 
Díszlet 
Jendrics Anikó 
Jelmez 
Jendrics Anikó 
Mozgás 
Stubnya Béla 
Producer 
Jendrics Anikó 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Fészek Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?