Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BRUSCHINO ÚR / CSILLAGOK SZÁRNYÁN
Veszprémi Petőfi Színház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 176 értékelés alapján
  Leírás
Bruschino Úr (vígopera) és Csillagok szárnyán (táncjáték) egy estén.Bruschino Úr
Hiszem, hogy az opera mindig élni fog, csak a közönséghez vezető utat kell megtalálni. A Bruschino úr, avagy a véletlen gyermek című Rossini-művel szeretnénk folytatni Veszprémben az opera műfajának népszerűsítését. Ez a vígopera természetesen tele van szerepcserékkel – és ezáltal félreértésekkel –, ütődött figurákkal, egy szerelmi szállal, szellemes zenei megoldásokkal. Az operákat általában cselekményük idejében játsszák, de előfordul, hogy a zeneszerző korába, illetve a jelenkorba adaptálják.
Mi úgy gondoltuk, hogy ezen elveket felborítva a régmúltba, egyenesen a jégkorszakba helyezzük a történetet. Hogy miért?.... Jöjjenek el és nézzék meg! A kosztümök és a kellékek is természetesen ezt a kort idézik, sokszor ironikus megoldásokkal, humoros eszközhasználattal.

Csillagok szárnyán
Õsidõk óta foglalkoztatja az embert, hogy a kicsi és a nagy  rendszerek hogyan viszonyulnak egymáshoz (az egyén a családhoz, a család a törzshöz és társadalomhoz). Ezek a rendszerek mindig fölemelték az embert magasabb gondolati és érzelmi síkokra is, és ebben életünk alapja, a csillagokhoz, illetve az univerzumhoz való viszonyulásunk meghatározó jelleggel bírt.
Az előadás a csillagképeket jeleníti meg a mozgás nyelvezetével, amelyek közvetlenül a földi létünket befolyásolják. Ez a látványvilág egy ősi emberi közösség hétköznapjainak és ünnepeinek a kerete. Története a csillagvallás egy papnőjének az élete, aki spirituális küldetésének alázatát és önfeláldozását „ég és föld között” egy közösség érdekében végzi.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Veszprémi Petőfi Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
Veszprémi Petőfi Színház, 8200 Veszprém, Óvári Ferenc utca 2 Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?