Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
STARFACTORY
Thália Színház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1326 értékelés alapján
  Leírás
Gém Zoltán: Starfactory

A Thália Színház saját előadása.Mi történik egy könnyűzenei tehetségkutató verseny színfalai mögött? Hogy a nyertesek sorsa hogyan alakul, azt részben ismerjük, másrészt el tudjuk képzelni. De mi van a vesztesekkel?

Az elsőműves szerzők zenés színdarabja (talán musicalje) elsősorban nem az efféle profitorientált, közönségszórakoztató műsorok kritikáját igyekszik megfogalmazni. Az alkotókat jobban érdekli fiatal főszereplőik személyes sorsa, alakuló vonzalmaik, terveik, kudarcaik. A nagybetűs életbe most induló tizen- és huszonévesek önmagukkal kerülnek szembe a történet során, némelyiküknek a szüleitől kapott értékrendet is fölül kell vizsgálnia.

A történet nem bonyolult. A versenyt a nagyképű, magabiztos szépfiú, Ricsi nyeri meg, egy aprónak mondható kis csalással, amelynek folytán a verseny igazi esélyese a távoli kis faluból érkező, Rami nevű lány kiesik a küzdelemből, lelkileg összeroppan, kórházba kerül. Míg Ricsit erőszakos anyja mindenben támogatja, Rami apja és nővére nem nézik jó szemmel, hogy a lány "munka nélkül" próbál az életben eredményt elérni. Rami végül hazakerül a faluba, apja kocsmájában felszolgálóként kell segítenie a családi vállalkozást. Holott ő énekelni akar.

A történet harmadik főszereplője, Tibi, utcazenész. Lesújtó véleménye van a tévés tehetségkutató versenyekről, ahol nem törődnek a fellépők személyiségével, idegen sztárok mintájára formálják át őket. Ő úgy képzeli, sok munkával és kitartással kell az embernek a céljait elérni. "Saját zene, saját mondandó, saját hang." Két lepusztult hajdani rocker fogadja védőszárnyai alá. Gyufa és Jakab újságot, virágot árulnak, a fiú az ő bodegájukban lakik. Elhatározzák, hogy segítik a srácot sikerre vergődni. Alternatív koncertet szerveznek neki a maguk ügyefogyott, bumfordi módján. De annyit azért ők is tudnak a show-business-ről, hogy a sikerhez nem árt egy ismert személyiség jelenléte. Rábeszélik a fiút, keresse meg Ramit a faluban, bírja rá, hogy fellépjen vele...

A történet fanyar happy endinggel végződik.

A sok, jórészt ismeretlen fiatal, kezdő énekes-színésznek szerepet kínáló darab Horváth Péter rendezésében kerül bemutatásra a Thália Színház nagyszínpadán. Koreográfus: Bóbis László.

Az alkotók erősen bíznak abban, hogy a "komoly kérdéseket" felvető, ugyanakkor szórakoztató, zenés-táncos előadás olyan, elsősorban fiatal nézőréteget vonz, amely korábban nem érdeklődött erősen a színházi műfajok iránt.

Tánckar:

Szelestei Patrícia
Zolja Adél
Koller Katalin
Hirtenreiter Vivien
Fehér Dávid
Horváth Csaba
Tóth Róbert Károly
Kugler Zsolt
  Szereposztás
Ricsi anyja 
Gubás Gabi 
Rami apja 
Laklóth Aladár 
Gyufa, újságárus 
Koltai Róbert 
Jakab, virágárus 
Hunyadkürti István 
Vlad, stylist, műsorvezető 
Vida Péter 
Rendező/producer 
Egri Bálint 
Ricsi 
Puskás Péter 
Ricsi 
Kékesi Gábor 
Rami 
Kováts Vera 
Rami 
Nagy Adrienn 
Tibi 
Gulyás Attila 
Tibi 
Baronits Gábor 
Aysha 
Tóth Eszter 
Aysha 
Trecskó Zsófia 
Edit (Rami nővére) 
Molnár Gyöngyi 
Edit (Rami nővére) 
Heckler Melinda 
Dobi Tomi 
Mező Zoltán 
Ensemble 
Erkel Hanna 
Ensemble 
Fejes Szandra 
Ensemble 
Király Kitti 
Ensemble 
Nagy Enikő 
Ensemble 
Táborosi Margaréta 
Ensemble 
Horváth Gyula Antal 
Ensemble 
Berényi Dávid 
  Stáblista
Rendező 
Horváth Péter 
Rendező asszisztens 
Tóth Gábor Anna 
Díszlet 
Mira János 
Jelmez 
Csík György 
Koreográfia 
Bóbis László 
Koreográfus asszisztens 
Hartmann Gábor 
Zenei vezető 
Magda Lajos 
Kameraman 
Horváth András 
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!