1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
STARFACTORY
Thália Színház - Nagyszínpad
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.9 / 10
1392 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Gém Zoltán: Starfactory

A Thália Színház saját előadása.Mi történik egy könnyűzenei tehetségkutató verseny színfalai mögött? Hogy a nyertesek sorsa hogyan alakul, azt részben ismerjük, másrészt el tudjuk képzelni. De mi van a vesztesekkel?

Az elsőműves szerzők zenés színdarabja (talán musicalje) elsősorban nem az efféle profitorientált, közönségszórakoztató műsorok kritikáját igyekszik megfogalmazni. Az alkotókat jobban érdekli fiatal főszereplőik személyes sorsa, alakuló vonzalmaik, terveik, kudarcaik. A nagybetűs életbe most induló tizen- és huszonévesek önmagukkal kerülnek szembe a történet során, némelyiküknek a szüleitől kapott értékrendet is fölül kell vizsgálnia.

A történet nem bonyolult. A versenyt a nagyképű, magabiztos szépfiú, Ricsi nyeri meg, egy aprónak mondható kis csalással, amelynek folytán a verseny igazi esélyese a távoli kis faluból érkező, Rami nevű lány kiesik a küzdelemből, lelkileg összeroppan, kórházba kerül. Míg Ricsit erőszakos anyja mindenben támogatja, Rami apja és nővére nem nézik jó szemmel, hogy a lány "munka nélkül" próbál az életben eredményt elérni. Rami végül hazakerül a faluba, apja kocsmájában felszolgálóként kell segítenie a családi vállalkozást. Holott ő énekelni akar.

A történet harmadik főszereplője, Tibi, utcazenész. Lesújtó véleménye van a tévés tehetségkutató versenyekről, ahol nem törődnek a fellépők személyiségével, idegen sztárok mintájára formálják át őket. Ő úgy képzeli, sok munkával és kitartással kell az embernek a céljait elérni. "Saját zene, saját mondandó, saját hang." Két lepusztult hajdani rocker fogadja védőszárnyai alá. Gyufa és Jakab újságot, virágot árulnak, a fiú az ő bodegájukban lakik. Elhatározzák, hogy segítik a srácot sikerre vergődni. Alternatív koncertet szerveznek neki a maguk ügyefogyott, bumfordi módján. De annyit azért ők is tudnak a show-business-ről, hogy a sikerhez nem árt egy ismert személyiség jelenléte. Rábeszélik a fiút, keresse meg Ramit a faluban, bírja rá, hogy fellépjen vele...

A történet fanyar happy endinggel végződik.

A sok, jórészt ismeretlen fiatal, kezdő énekes-színésznek szerepet kínáló darab Horváth Péter rendezésében kerül bemutatásra a Thália Színház nagyszínpadán. Koreográfus: Bóbis László.

Az alkotók erősen bíznak abban, hogy a "komoly kérdéseket" felvető, ugyanakkor szórakoztató, zenés-táncos előadás olyan, elsősorban fiatal nézőréteget vonz, amely korábban nem érdeklődött erősen a színházi műfajok iránt.

Tánckar:

Szelestei Patrícia
Zolja Adél
Koller Katalin
Hirtenreiter Vivien
Fehér Dávid
Horváth Csaba
Tóth Róbert Károly
Kugler Zsolt

Szereposztás

Ricsi anyja Gubás Gabi
Rami apja Laklóth Aladár
Gyufa, újságárus Koltai Róbert
Jakab, virágárus Hunyadkürti István
Vlad, stylist, műsorvezető Vida Péter
Rendező/producer Egri Bálint
Ricsi Puskás Péter
Ricsi Kékesi Gábor
Rami Kováts Vera
Rami Nagy Adrienn
Tibi Gulyás Attila
Tibi Baronits Gábor
Aysha Tóth Eszter
Aysha Trecskó Zsófia
Edit (Rami nővére) Molnár Gyöngyi
Edit (Rami nővére) Heckler Melinda
Dobi Tomi Mező Zoltán
Ensemble Erkel Hanna
Ensemble Fejes Szandra
Ensemble Király Kitti
Ensemble Nagy Enikő
Ensemble Táborosi Margaréta
Ensemble Horváth Gyula Antal
Ensemble Berényi Dávid

Stáblista

Rendező Horváth Péter
Rendező asszisztens Tóth Gábor Anna
Díszlet Mira János
Jelmez Csík György
Koreográfia Bóbis László
Koreográfus asszisztens Hartmann Gábor
Zenei vezető Magda Lajos
Kameraman Horváth András

Helyszín

Thália Színház
Budapest, 1065, Nagymező u. 22-24.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!