Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
Már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! A Mastercard Priceless Specials támogatásával a szokásos éjfél helyett már 21:00-tól vehetsz nálunk jegyeket féláron. Próbáld ki most!

OPERA AMORALE,A(E)BIZOTTSÁG NYOMÁBAN
Átrium Film-Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.6 / 10) - 83 értékelés alapján
  Leírás
A bemutató után, az évadban először látható októberben két alkalommal az Átriumban a Gergye Krisztián Társulat előadása. Az A.E. Bizottság dalaira épülő Opera amorale című produkció társadalmi és politikai (köz)életünk viszonyait boncolgatja, a kortárs tánc és opera összművészeti határterületén. A Bizottság-rajongók ne kíméljenek!

Gergye Krisztián Társulata számára a 80-as évek népszerű underground együttese – az A(lbert) E(instein) Bizottság – olyan kulturális referenciát jelent, amely műfajtól függetlenül a művészet totális szabadságát példázza. Az adott társadalmi, politikai vagy kultúrpolitikai közegre reflektáló tartalmon túl az emberi identitás szélsőségeit vagy közhelyeit felmutató „szabadidő-zenei“ együttes két legendás LP kiadványa, a Kalandra fel! és a Jégkrémbalett mai napig érvényes életérzést és szellemi tartalmat közvetít. Az alkotók ezért minden túlzás nélküli maximális tisztelettel viszonyulnak az A.E. Bizottság 80-as években véghezvitt „szabadságharcához“, és kulturális örökségnek tekintik az általuk képviselt szabad szellemiséget.

opera amorale c Kincses Gyula 3A magasművészet leginkább kanonizált műfajiságába (opera és balett) emelve a Bizottság számait az alkotók egy humorral és iróniával teljes összművészeti „Bizottság-operát” valósítanak meg:

„Az opera amorale belecsap a lecsóba, és gátlástalanul keveri nemcsak a műfajokat és az esztétikai minőségeket, a humort és a kaján vigyort, de az aktuálpolitikát is a szürreállal.” (Tánckritika.hu)

„A múlt összemosódik a mával, egy végeláthatatlan tripkavalkáddá válva, rengeteg frusztrált problémával és egymást mérgező, zavaros kérdéssel. Ezek után kéne valamit csinálni.” 7óra7

„protest, szabadszájú, politikaérzékeny, összművészeti valóságshow” (Revizoronline.hu)

2013. október 30-31., 20:00 Átrium Film-Színház: Gergye Krisztián Társulat: OPERA AMORALE – amoralis opera egy elvonásban a(e) Bizottság nyomában.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron.

Ha nem szeretnéd, vagy nem tudod kinyomtatni a jegyed, az Átrium Film-Színházban elég, ha okostelefonon bemutatod, vagy bemondod a jegyvásárlásnál használt nevet és e-mail címet.
  Cím
  Hogy tetszett?