Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TIZENKÉT DÜHÖS EMBER
Csiky Gergely Színház - Nagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Reginald Rose:Tizenkét dühös ember
döntés egy részbenTizenketten vannak. Egy ember életéről kell dönteniük. Az az ember meggyilkolt valakit, s ők most kimondhatják fölötte a halálos ítéletet. Igazságot tehetnek. Mert ők a törvény. Az esküdtek. Vajon a saját múltjuk, jelenük mennyire befolyásolja a döntésüket? Mekkora bennük a harag, a gyűlölet? Tudják, sejtik-e, a tettes miért tette, amit tett? Mindent mérlegelni kell, hiszen csak akkor ítélhetik halálra, ha egyöntetűen döntenek. Egyikük sem mondhat (vagy gondolhat?) mást, mint a többiek. És megkezdődik az idegek játéka. Ki mer ellentmondani a többségnek? Ki miért döntene úgy, hogy haljon meg az elkövető? Ki miért akarja megmenteni az életét?

Reginald Rose azután írta pattanásig feszült légkörben játszódó darabját, hogy korábbi rádiójátékából 1957-ben Sidney Lumet izgalmas filmet készített az akkori észak-amerikai társadalomban bujkáló vagy forrongó előítéletek, indulatok leképezésével. Ma Magyarországon nem kevésbé éles a kérdés, hogy kiben milyen düh lappang, ki ellen irányul vagy irányítható ez a düh, milyen formában képes kitörni, és mit vagy kit képes elpusztítani.

Kelemen József az utóbbi évadok gyerekelőadásai után most egy felnőtteknek szóló előadás rendezésére készül, s a tavalyi évben a Kaposvári Egyetem harmadéves hallgatóival rendezett azonos című előadás után nem marad kétség: sikerrel teszi ezt.

Bemutató: 2014. március 21.
  Szereposztás
Elnök (első esküdt) 
Lugosi György 
Második esküdt 
Kalmár Tamás 
Harmadik esküdt 
Gyuricza István 
Negyedik esküdt 
Takács Katalin 
Ötödik esküdt 
Kovács Zsuzsanna 
Hatodik esküdt 
Lecső Péter 
Hetedik esküdt 
Mohácsi Norbert 
Nyolcadik esküdt 
Hüse Csaba 
Kilencedik esküdt 
Csonka Ibolya 
Tizedik esküdt 
Nagy Viktor 
Tizenegyedik esküdt 
Serf Egyed 
Tizenkettedik esküdt 
Csapó Virág 
Bírósági alkalmazott 
Tóth Molnár Ildikó 
  Stáblista
Fordító 
Hamvai Kornél 
Rendező 
Kelemen József 
Segédrendező 
Hatvani Mónika 
Segédrendező 
Mészáros Csilla 
Díszlet 
Cziegler Balázs 
Jelmez 
Cselényi Nóra 
Dramaturg 
Németh Virág 
Világításterv 
Memlaur Imre 
Súgó 
Kirsch Veronika 
Súgó 
Csordás Bernadett 
Ügyelő 
Bors Gyula 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Hogy tetszett?