Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BÖLCS NÁTHÁN
Csiky Gergely Színház - Nagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Gotthold Ephraim Lessing: BÖLCS NÁTHÁN (felnőttmese)„Mi a nép? Zsidó s keresztény tán inkább zsidó s keresztény, mint ember?” Tud-e zsidó, muzulmán és keresztény helyett mindegyikük ember lenni – ez a mindennél fontosabb kérdés. Lessing drámájában egy főúr megkegyelmez egy ifjú lovagnak – mert az emlékezteti őt rég eltűnt öccsére. A lovag, miután megmenekült a halálos büntetéstől, visszanyert életét tüstént kockára teszi: megment a tűzhaláltól egy fiatal lányt, akinek apja dúsgazdag kereskedő. A kereskedőtől a főúr épp kölcsön akar kérni, mert kiürült a kincstár, s a megmentett lány szíve fellobban. Jeruzsálemben vagyunk, a keresztes háborúk idején, mikor a vallási különbségek miatt százezrek gyilkoltak és gyilkoltattak meg. A főúr muzulmán, az ifjú lovag harcosa a kereszténységnek; a gazdag kereskedő – Náthán – zsidó. Olyan különbségek, ellentétek ezek, amik feloldhatatlannak tűntek akkoriban… s ha mélyen magunkba-, és figyelmesen körbenézünk, talán ma is érezzük, hogy sokszor nehéz feldogozni azt, mennyire különbözőeknek neveltek bennünket.

Valló Péter harmadik évada visszatérő rendezője a kaposvári Csiky Gergely Színháznak. A Tisztogatás és az Éjjeli menedékhely című előadások már bizonyították, milyen érzékenységgel és igényességgel képes fontos témákról mesélni.

http://kaposvarmost.hu/videok/kaposvar-most/2013/10/31/igazmondo-mese-felnotteknek_8499.html

Bemutató: 2013. november 2. szombat, 19.00
  Szereposztás
SZALADIN szultán 
Spindler Béla 
NÁTHÁN, gazdag jeruzsálemi zsidó 
Szarvas József 
RECHA, a fogadott lánya 
Czene Zsófia 
DAJA, keresztény nő Náthán házában, Recha társalkodónője 
Takács Katalin 
EGY IFJÚ TEMPLOMOS LOVAG 
Fándly Csaba 
EGY DERVIS 
Nyári Oszkár 
A JERUZSÁLEMI PÁTRIÁRKA 
Gyuricza István 
EGY BARÁT 
Kelemen József 
  Stáblista
Rendező 
Vallai Péter 
Jelmez 
Benedek Mari 
Zenei vezető 
Melis László 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!

Ha esetleg gondod volt a bejutással ebben a színházban, jelezd felénk kérlek a címen!

  Hogy tetszett?