Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BÖLCS NÁTHÁN
Csiky Gergely Színház - Nagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Gotthold Ephraim Lessing: BÖLCS NÁTHÁN (felnőttmese)„Mi a nép? Zsidó s keresztény tán inkább zsidó s keresztény, mint ember?” Tud-e zsidó, muzulmán és keresztény helyett mindegyikük ember lenni – ez a mindennél fontosabb kérdés. Lessing drámájában egy főúr megkegyelmez egy ifjú lovagnak – mert az emlékezteti őt rég eltűnt öccsére. A lovag, miután megmenekült a halálos büntetéstől, visszanyert életét tüstént kockára teszi: megment a tűzhaláltól egy fiatal lányt, akinek apja dúsgazdag kereskedő. A kereskedőtől a főúr épp kölcsön akar kérni, mert kiürült a kincstár, s a megmentett lány szíve fellobban. Jeruzsálemben vagyunk, a keresztes háborúk idején, mikor a vallási különbségek miatt százezrek gyilkoltak és gyilkoltattak meg. A főúr muzulmán, az ifjú lovag harcosa a kereszténységnek; a gazdag kereskedő – Náthán – zsidó. Olyan különbségek, ellentétek ezek, amik feloldhatatlannak tűntek akkoriban… s ha mélyen magunkba-, és figyelmesen körbenézünk, talán ma is érezzük, hogy sokszor nehéz feldogozni azt, mennyire különbözőeknek neveltek bennünket.

Valló Péter harmadik évada visszatérő rendezője a kaposvári Csiky Gergely Színháznak. A Tisztogatás és az Éjjeli menedékhely című előadások már bizonyították, milyen érzékenységgel és igényességgel képes fontos témákról mesélni.

http://kaposvarmost.hu/videok/kaposvar-most/2013/10/31/igazmondo-mese-felnotteknek_8499.html

Bemutató: 2013. november 2. szombat, 19.00
  Szereposztás
SZALADIN szultán 
Spindler Béla 
NÁTHÁN, gazdag jeruzsálemi zsidó 
Szarvas József 
RECHA, a fogadott lánya 
Czene Zsófia 
DAJA, keresztény nő Náthán házában, Recha társalkodónője 
Takács Katalin 
EGY IFJÚ TEMPLOMOS LOVAG 
Fándly Csaba 
EGY DERVIS 
Nyári Oszkár 
A JERUZSÁLEMI PÁTRIÁRKA 
Gyuricza István 
EGY BARÁT 
Kelemen József 
  Stáblista
Rendező 
Vallai Péter 
Jelmez 
Benedek Mari 
Zenei vezető 
Melis László 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Hogy tetszett?