Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
DOHNÁNYI ZENEKAR, VEZ: HOLLERUNG GÁBOR, JELENKOROK, GLASS / DUBROVAY / BERLIOZ
MÜPA - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.3 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
Nem szokás két versenyművet eljátszani egy koncerten, de a Hollerung Gábor vezette Budafoki Dohnányi Zenekartól már megszokhattuk az izgalmas műpárosításokat. Nem szokás továbbá üstdobversenyt sem írni, de a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb zeneszerzője, az amerikai Philip Glass erre vállalkozott, sőt üstdob-kettősversenyt komponált 2000-ben. A két szólistának energikusan, esetenként hihetetlen virtuóz - és fizikailag is megterhelő - ügyességgel kell kezelnie a nem kevesebb mint kilenc üstdobot. A hangszer lehetőségeit az amerikai komponista eddig nem ismert módon használja ki, például a verőt letéve, puszta kézzel is kell majd dobolnia a két kiváló ütőhangszeres művésznek, Nagy Zsoltnak és Rácz Zoltánnak.
A koncerten elhangzó másik versenyművet a 2013-ban, hetvenedik születésnapja előtt egy héttel Kossuth-díjat kapott Dubrovay László jegyzi. "Liszt Ferenc számomra az egyik legfontosabb zeneszerző. Harmadik zongoraversenyem, mint az ő Esz-dúr és A-dúr zongoraversenye, az általa létrehozott egytételes formát követi" - nyilatkozta a Liszt Ferenc születésének kétszázadik évfordulójára írt kompozícióról, amelyet az a Fülei Balázs mutatott be 2011-ben, aki fiatal kora ellenére a hazai zenei élet szép sikereket arató, aktív szereplője.
A koncert második részében Berlioz 1830-ban bemutatott szimfóniája hangzik el, amely az Epizódok egy művész életéből alcímet viseli. Az öttételes alkotás egy-egy szakaszában a zene kilép hagyományos szerepéből, és már-már láttató erejűvé válik.

A koncertet 18.30 órai kezdettel Előhang címmel beszélgetés előzi meg, amelyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jeggyel rendelkezők.

Műsor:


Philip Glass: Koncertfantázia két timpanistára és szimfonikus zenekarra - magyarországi bemutató
Dubrovay László: III. zongoraverseny

Berlioz: Fantasztikus szimfónia op. 14
  Stáblista
Karmester 
Hollerung Gábor 
üstdob 
Rácz Zoltán 
zongora 
Fülei Balázs 
üstdob 
Nagy Zsolt 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron.
  Cím
  Hogy tetszett?