Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BUENA VISTA SOCIAL CLUB - OMARA PORTUONDO ELIADES OCHOA
Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.7 / 10) - 1053 értékelés alapján
  Leírás
Havanna legforróbb hangulatú zenés klubja, a BUENA VISTA SOCIAL CLUB a kilencvenes évek közepén vált világhírűvé. Ry Cooper producer és Wim Wenders rendező nagy sikerű dokumentumfilmje ekkor ismertette meg e nagyszerű muzsikusokat és a zenéjük által képviselt életérzést a nagyvilággal.A zenekar meseszerű története a Castro előtti időkre nyúlik vissza, amikor az immár világmárkává érett nevű klub virágkorát élte. Akkoriban a Buena Vista és a hozzá hasonló, főleg feketéket tömörítő társasági klubok jellemezték a gyakran baráti, családi szálakra épülő társadalmi életét. E helyek a nosztalgikus, idillikus Kuba-kép megtestesülései voltak, a nagy beszélgetések, kártyapartik, szivarsodrások és persze az autentikus kubai muzsika szigetei.

Cooper a 90-es évek közepén határozta el, hogy leporolja a rá hatalmas benyomást tevő klubot és zenéjét, felkutatja az eredeti muzsikusokat és újra zenekarrá szervezi őket. Munkájának sikerét a BUENA VISTA SOCIAL CLUB című album 5 millió eladott példánya és a Grammy-díj igazolta, a dokumentumfilmet pedig Oscarra jelölték.

A zenekart ma egy sor veterán zenészlegenda illetve azok leszármazottjai alkotják. A nézők a koncerteken a legendás filmből is jól ismert arcokkal találkozhatnak, mint pl. a trombitás Barbarito Torres, a harsonás Guajiro Mirabal, valamint az Orquesta zenei igazgatója, Jézus Aguaje Ramos. Az olyan tehetségek, mint Carlos Calunga és Idania Valdés énekesek, vagy a virtuóz zongorista, Rolando Luna mellett az idei turné különleges vendégei: Omara Portuondo énekesnő és a kubai zene nagykövetének nevezett Eliades Ochoa.

A margitszigeti koncert a nyár egyik legizgalmasabb és legjobban várt bulija lesz, rummal, szivarral és a kubai dallamokat megszólaltató legendákkal.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Hogy tetszett?