Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

JÖVEDELMEZŐ ÁLLÁS KORTÁRS DRÁMAFESZTIVÁL 2013 A JURÁNYIBAN
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.7 / 10) - 358 értékelés alapján
  Leírás
Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij: Jövedelmező állás

A TÁP Színház, Fekete Ádám átirat, Puszi Együttes közreműködésével, Vajdai Vilmos rendezés. Hogy az eredeti műből mi marad, az maradjon titok, mert a TÁP Színház változata a jelenre reagál; és az előadás után büszkén mondhatja majd egy magyar ember, hogy van saját magyar, nemzeti alternatív színházunk. Még akkor is, ha a darab nem tud felmutatni optimista perspektívát.Goncsarov így foglalja össze Osztrovszkij több évtizedes színházi munkásságát: „Egyedül alkottad meg azt az épületet, melynek alapkövét Gribojedov és Gogol tették le. Csak a te munkásságod után mondhatja büszkén egy orosz ember: „Van saját orosz, nemzeti színházunk. És azt jogánál fogva úgy kellene hívnunk: Osztrovszkij Színház”. A Jövedelmező állás 1857-ben keletkezett, és maga Tolsztoj is igen nagyra értékelte mélységét és erejét.

A színdarab a korrupt hivatalnokok természetét vizsgálja, pontosabban azt, hogyan működnek különleges erkölcsi elveik, védőmechanizmusaik és önfelmentésük. A darabot azonnal betiltották, mert a cenzúra szerint az állami hivatalnokokat figurázta ki. Csak keletkezése után hat évvel mutathatták be Szentpéterváron. (és még ennyi legyen angolul: Hogy az eredeti műből mi marad, az maradjon titok, mert a TÁP Színház változata a jelenre reagál.

Átdolgozta: Fekete Ádám
Videó&technika: Gábor Marci
A rendező munkatársa: Kern Dóra

Közreműködik: Puszi Együttes, Ferencvárosi Herz Férfikar
  Szereposztás
Zsadov 
Kovács Krisztián 
Polina 
Gergely Katalin 
Kukuskinné 
Lázár Kati 
Visnyevszkij 
Hegedűs D. Géza 
Visnyevszkijné 
Stork Natasa 
Juszov 
Thúróczy Szabolcs 
Belogubov 
Szabó Simon 
Julinyka 
Gera Marina 
Anton 1. 
Schönberger Ádám 
Anton 2. 
Fekete Ádám 
Anton 3. 
Mózes Balázs 
Anton 4. 
Sebő Ferenc 
Anton 5. 
Horváth Kálmán 
  Stáblista
Rendező 
Vajdai Vilmos 
Produkciós menedzser 
Kulcsár Viktória 
Dramaturg 
Keszthelyi Kinga 
Látvány&világítás 
Juristovszky Sosa 
Jelmez 
Juhász Dóra 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?