Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

ÖRKÉNY ISTVÁN: SÖTÉT GALAMB
Thália Színház - Arizona Stúdió

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Veszprémi Petőfi Színház előadása.

„1949-ben, amikor föloszlatták a szerzetesrendeket, kitárultak a ritkán nyíló-csukódó kapuk, s akik a zárdák csöndjéből a világba léptek, drámai helyzetek sorozatát élték át. Még a hitüket is, létezésük célját és értelmét súlyos próbára tette az addig alig ismert »profán« világ. A Sötét galamb hősnőjének, Glória nővérnek nem ez a próbatétele; nincs is a darabban egy mondatra való hitvita. Őt, minthogy fiatal és csinos, a legsebezhetőbb pontján éri támadás; attól a perctől kezdve, amikor Glóriából visszaöltözött Ilonává, minden férfi utánaveti magát. Ők is csak későn veszik észre, hogy megszállottal van dolguk, aki ragaszkodik fogadalmához, visszasírja a zárdai védettséget, a napok, órák, percek hagyományos rendjét, amikor csak engedelmeskednie kellett, s nem döntenie. Ez viszi arra a válaszútra, mely nemcsak a volt apácák dilemmája, hanem mindenkié, aki már átlépett egy közösség biztonságából a »világi« bizonytalanságába..." Örkény István

A mű a Proscenium Szerzői Ügynökség engedélyével kerül bemutatásra.
  Szereposztás
Glória-Ilona 
Dobra Mária 
Pulcheria, Tar Mihályné, Balassáné 
Bajcsay Mária 
Beatrix, Lujzi, Anikó 
Csarnóy Zsuzsanna 
Blandina, Piroska, Margit: 
Palásthy Bea 
Sylvia, Marika 
Terescsik Eszter 
Jusztina, Nagyné, Házinéni 
Perjési Hilda 
Dr. Krasznai, Nagy Dezső,Rimanóczi 
Szalma Tamás 
Öreg ember,Guszti – Lujzi öccse 
Horváth Illés 
Dezső – Tarné öccse,Trenka Iván, Részeg 
Tóth Loon 
Csimma Tivadar, Rendőr, III. munkás, A sofőr, Motoros 
Máté P. Gábor 
  Stáblista
Rendező 
Hargitai Iván 
Rendező asszisztens 
Pápes Mónika 
Súgó, ügyelő 
Pápes Mónika 
Díszlet 
Cziegler Balázs 
Jelmez 
Kárpáti Enikő 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. A Tháliában a pénztárban ki tudják nyomtatni a jegyed, ha bemutatod okostelefonon - kérjük, legkésőbb 30 perccel az előadás előtt érj oda!
  Cím
  Hogy tetszett?