Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
STABAT MATER
Nemzeti Táncszínház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1059 értékelés alapján
  Leírás
Arvo Part: Stabat Mater
szoprán, kontratenor (alt), tenor, hegedű, brácsa és gordonka szólamokraA darab az angyali üdvözlet pillanatát ábrázolja, amint Gábriel arkangyal megjelenik Máriának és elmondja, a szűz méhében Isten gyermekét hordja. Ám ekkor vízióként megjelenik Máriának a fájdalmas jövő, de mindennél erősebben érzi a szent ügyet, a nemes feladatot, melyet Jézus teljesít be, melyben részt kell vállalnia anyjaként.

szoprán, kontratenor (alt), tenor, hegedű, brácsa és gordonka szólamokra
Mária: Hajszán Kitti / Hortobágyi Brigitta
Gábriel arkangyal: Czár Gergely
Továbbá: Csetényi Vencel, Fehér Laura, Horváth M. Gergő, Kiss Róbert, Májer Gábor, Markovics Ágnes, Palman Kitti, Szarvas Krisztina, Tóth Andrea, Zsadon Flóra

Pergolesi: Stabat Mater


A gyermekét elvesztő mindenkori Anya fájdalmának szól e mű. A legnagyobb öröm megélése után bekövetkezhető legszörnyűbb érzésről. Mely a gyermek elvesztésén érzett közvetlen fájdalmon túl, a halhatatlanság elvesztéséről, a továbbörökítés megszűnéséről, az univerzum végtelen láncolatával való kapcsolat megszakadásáról, ily módon tulajdonképpen a lét értelmetlenségéről is szól. De ugyanakkor a hitről is, hogy semmi nincs hiába, és a fájdalom, szenvedés után van remény az újratalálkozásra. Sok-sok anya volt kénytelen átélni gyermeke elvesztését a történelemben. Nekik állít emléket a darab, megidézve a kereszt előtt álló Szűz Máriát.

Mária: Zsadon Flóra
Továbbá: Czár Gergely, Csetényi Vencel, Fehér Laura, Hajszán Kitti, Hortobágyi Brigitta, Horváth M. Gergő, Kiss Róbert, Májer Gábor, Markovics Ágnes, Palman Kitti, Szarvas Krisztina, Tarnavölgyi Zoltán, Tóth Andrea
Fény: Stadler Ferenc
Díszletkoncepció: Juronics Tamás Jelmez: Bianca Imelda Jeremias Balettigazgató: Pataki András
Koreográfus: Juronics Tamás
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?