Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
RUDOLF NUREYEV NEMZETKÖZI BALETTVERSENY ÉS FESZTIVÁL DÖNTŐ
Művészetek Palotája - Fesztivál Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
1994 óta rendezik meg a nemzetközi táncvilág egyik legrangosabb eseménysorozatát, amelyet a 20. század egyik legkiemelkedőbb táncművészének a neve fémjelez. Az eseménynek különös jelentőséget kölcsönöz, hogy Rudolf Nurejev Budapesten, az Operaházban lépett utoljára színpadra, és a verseny is az ő kérésére és szándékai szerint valósul meg.Az eddigi ötször megrendezett balettverseny rendkívül jelentős nemzetközi szakmai sikert ért el: az elmúlt években 28 országból több mint 340 fiatal táncművész vett részt rajta. A zsűriben minden alkalommal a nemzetközi táncélet legkiemelkedőbb táncművészei, koreográfusai, tánctörténészei foglaltak helyet. Elnöke a legutóbb minden idők egyik legnagyobb balerinája, Maja Pliszetszkaja volt, s munkájában eddig többek közt olyan sztárok vettek részt, mint Eva Evdokimova, Ninel Kurgapkina, Igor Youskevitch, Alexander Grant, Tamara Nizsinszkij, Jekatyerina Makszimova, Heinz Spoerli, Karl Musil, Nagy Iván, Aradi Mária, Kun Zsuzsa, Keveházi Gábor, Harangozó Gyula és Szakály György. A korábbi versenyek győztesei, díjazottjai ma már a világ nagy balettegyütteseinek jól ismert szólistái, a legjelentősebb balettcentrumok gyakori vendégei. Néhány győztes az impozáns névsorból: Johan Kobborg, Gyenyisz Matvijenko, Aidar Akmetov, Simon és April Ball, Joaquin De Luz, Andrej Batalov, Lukas Slavicky, Leonyid Szarafanov, Andrej Piszarev, Anasztazia Lomacsenkova, Anton Ploom, illetve a magyarok közül Popova Aleszja, Kozmér Alexandra, Nagy Tamás és Felméry Lili.

A soron következő verseny fordulói nyilvánosak; elődöntőjének 2013. március 19-én és 20-án a Magyar Táncművészeti Főiskola új színházterme ad helyet, a középdöntő, a döntő, valamint a a díjkiosztó gálaest 2013. március 21-én, illetve 22-én a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában lesz.
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A Művészetek Palotájában egyelőre csak nyomtatott jeggyel tudnak beengedni.
  Cím
1095 Budapest, Komor Marcell u. 1. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?