Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MINDEN ÖTÖDIK ÓRÁBAN
Átrium Film-Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.6 / 10) - 83 értékelés alapján
  Leírás
A Kossuth-díjas táncos-koreográfus Bozsik Yvette új rendezésében szívbe markoló, sajnos mindennapos problémával foglalkozik, a családon belüli erőszak témáját dolgozza fel. Az Átrium Film-Színház fontosnak tartotta, hogy ennek az előadásnak otthont nyújtson, ezzel is segítve az erőszak elleni küzdelmet.A Minden ötödik órában című előadás alkotói fontos témához nyúltak, ugyanis minden ötödik órában kerül a bíróság elé egy olyan ügy, amely nők vagy gyerekek elleni erőszakhoz kapcsolódik. A darab a családon belüli erőszak kérdéskörét járja körül Fullajtár Andrea, Rába Roland, Mórocz Adrienn, Vati Tamás, Samantha Kettle és Valencia James előadásban.

A világon minden harmadik nő élete során megtapasztalja a fizikai, lelki, szexuális vagy gazdasági erőszak valamilyen formáját. Az áldozatok nagy része nő és gyerek, de valójában az egész társadalom érintett és sérül, ki áldozatként, ki elkövetőként, ki néma vagy éppen beavatkozó szemtanúként.

Olyan témákról és történetekről lesz szó, amelyekről mindenki hallott már, többen át is élték, de mégis azt érezzük, nem lehet róla beszélni - mintha egy másik világ rémálmai lennének. Pedig hétköznapi emberek, hétköznapi családok el nem mondott történetei. A történetek egy része dokumentum alapú: bírósági jegyzőkönyvek, interjúk, levelek alapján született, más részük a kortárs világirodalomból veszi anyagát, többek között Bergman, Bukowski és Agota Kristof szövegeiből.

Szabó-Székely Ármin dramaturg szerint: „Ebben az előadásban a szavak mellett a test is beszélni fog arról a hatalmi dinamikáról és erőszakról, amiről a valóságban is sokszor a test tudósít: zúzódásokkal, kék-zöld foltokkal, véraláfutással. A szereplőgárda éppen ezért vegyesen áll színészekből és táncosokból, így biztosítva ennek a bonyolult témának összetett, de világos színpadi megfogalmazást"

Grafika: Csáfordi László
Konzultáns: Tóth Györgyi

http://hetivalasz.hu/kultura/egymasra-rakodnak-a-problemak-62095/
  Szereposztás
Színész 
Fullajtár Andrea 
Színész 
Rába Roland 
Színész 
Mórocz Adrienn 
Színész 
Vati Tamás 
Színész 
Samantha Kettle 
Színész 
Valencia James 
  Stáblista
Rendező 
Bozsik Yvette 
Asszisztens 
Kis-Kádi Judit 
Dramaturg 
Szabó-Székely Ármin 
Látvány 
Pető József 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!