1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
MINDEN ÖTÖDIK ÓRÁBAN
Átrium Film-Színház
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
7.6 / 10
83 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
A Kossuth-díjas táncos-koreográfus Bozsik Yvette új rendezésében szívbe markoló, sajnos mindennapos problémával foglalkozik, a családon belüli erőszak témáját dolgozza fel. Az Átrium Film-Színház fontosnak tartotta, hogy ennek az előadásnak otthont nyújtson, ezzel is segítve az erőszak elleni küzdelmet.A Minden ötödik órában című előadás alkotói fontos témához nyúltak, ugyanis minden ötödik órában kerül a bíróság elé egy olyan ügy, amely nők vagy gyerekek elleni erőszakhoz kapcsolódik. A darab a családon belüli erőszak kérdéskörét járja körül Fullajtár Andrea, Rába Roland, Mórocz Adrienn, Vati Tamás, Samantha Kettle és Valencia James előadásban.

A világon minden harmadik nő élete során megtapasztalja a fizikai, lelki, szexuális vagy gazdasági erőszak valamilyen formáját. Az áldozatok nagy része nő és gyerek, de valójában az egész társadalom érintett és sérül, ki áldozatként, ki elkövetőként, ki néma vagy éppen beavatkozó szemtanúként.

Olyan témákról és történetekről lesz szó, amelyekről mindenki hallott már, többen át is élték, de mégis azt érezzük, nem lehet róla beszélni - mintha egy másik világ rémálmai lennének. Pedig hétköznapi emberek, hétköznapi családok el nem mondott történetei. A történetek egy része dokumentum alapú: bírósági jegyzőkönyvek, interjúk, levelek alapján született, más részük a kortárs világirodalomból veszi anyagát, többek között Bergman, Bukowski és Agota Kristof szövegeiből.

Szabó-Székely Ármin dramaturg szerint: „Ebben az előadásban a szavak mellett a test is beszélni fog arról a hatalmi dinamikáról és erőszakról, amiről a valóságban is sokszor a test tudósít: zúzódásokkal, kék-zöld foltokkal, véraláfutással. A szereplőgárda éppen ezért vegyesen áll színészekből és táncosokból, így biztosítva ennek a bonyolult témának összetett, de világos színpadi megfogalmazást"

Grafika: Csáfordi László
Konzultáns: Tóth Györgyi

http://hetivalasz.hu/kultura/egymasra-rakodnak-a-problemak-62095/

Szereposztás

Színész Fullajtár Andrea
Színész Rába Roland
Színész Mórocz Adrienn
Színész Vati Tamás
Színész Samantha Kettle
Színész Valencia James

Stáblista

Rendező Bozsik Yvette
Asszisztens Kis-Kádi Judit
Dramaturg Szabó-Székely Ármin
Látvány Pető József

Helyszín

Átrium Film-Színház
Budapest, 1024, Margit krt. 55.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!