1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
K:AVIART A KATONÁBAN
Katona József Színház - K:antin.
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
7.9 / 10
226 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
A Katona és a Kaviart sorozatában egy művész, egy tudós és katonás színészek járnak körbe egy-egy témát. Május 30-án Lugosi Viktória vendége Rácz Zoltán, az Amadinda vezetője és dr. Bazsó Péter, idegsebész főorvos lesz, kedvenc irodalmi szövegeiket pedig Borbély Alexandra és Pálos Hanna szólaltatja meg.

Az est témája: Hol lakik a tehetség? A kézben vagy az agyban?
Avagy technikai határok a zenében és az idegsebészetben

30 éve még egyetemi klubokban kezdték, ma már ott állnak a Royal Albert Hall vagy a Carnegie Hall színpadán is. John Cage nekik írt darabot, Steve Reich és Ligeti György is nekik komponált. Az Amadinda ütőegyüttes kezdetben jó ötletnek tűnt, mára világkarriert futott be. Az alapító Rácz Zoltánt, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzorát - akinek mesterkurzusaira Amerikától Ausztráliáig sorban állnak – érdemes közelebbről is megismerni.

Dr. Bazsó Péter idegsebész. Döbbenetes felvételeket mutat arról, mire képes már ma az idegsebészet és ő már azt is tudja, hogy mi az, ami hamarosan valóra válik. Meddig mehet el egy sebész, vannak-e a lehetőségeknek etikai korlátai? Átjárhatóak-e a határok a pszichiátria és a sebészet között? És persze hol lakik a tehetség? Vendégeink ezúttal nem csak mesélnek, minden érzékszervünkre hatnak.

Május 30., 20:15
Helyszín: a Katona előcsarnoka

Nézőinket a Bortársaság látja vendégül egy pohár borra.

A K:aviart-est része Katona+ sorozatunknak, melyben felnőtt- és gyerekprogramokkal, koncertekkel, felolvasóestekkel és rengeteg egyéb eseménnyel várjuk nézőinket a 2012 nyarán felújított és átépített előcsarnokunkban, illetve ajándékboltunkban, a Könyv és Boltban.

Szereposztás

Színész Borbély Alexandra
Színész Pálos Hanna

Helyszín

Katona József Színház
Budapest, 1052, Petőfi Sándor u. 6.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!