Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ZUGLÓI FILHARMÓNIA €“ SZENT ISTVÁN KIRÁLY SZIMFONIKUS ZENEKAR ÉS ORATÓRIUMKÓRUS
Budapesti Tavaszi Fesztivál - Belvárosi Szent Mihály Templom

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 68 értékelés alapján
  Leírás
Pergolesi Stabat Matere a 18. században különösen népszerű egyházzenei kompozíció volt. Haydn az 1750-es években bizonyosan hallotta Bécsben, s mélyen megindította. Néhány jellegzetes zenei fordulata egész életében foglalkoztatta. Már az Esterházyak szolgálatában állt, amikor 1767-ben, a Nagyhétre készülve megkomponálta a maga Stabat Materét.A darab felépítése – a szöveg beosztása – egyértelműen Pergolesi inspirációjáról árulkodik. Az új művel komoly sikert aratott, Haydn teljesítményéről korának több jelentős zeneszerzője is igen kedvezően nyilatkozott. Az egyik leggyakrabban megszólaltatott Haydn-kompozícióvá vált, s nemcsak szűkebb hazájában, hanem külföldön is gyakran tűzték műsorra, az 1780-as évek Párizsában ráadásul a modellként szolgáló Pergolesi-darabbal egy koncerten. A csodálatos oratóriumot a Zuglói Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekar és Oratóriumkórus előadásában élvezhetjük, a zenekar 2011-ben a Nemzeti Ifjúsági Zenekar megtisztelő címet nyerte el, értékteremtő munkájának köszönhetően az idei évtől kiemelt támogatású együttesként működik.

Műsor: Haydn: Stabat Mater, Hob. XXa:1

Közreműködik: Vámosi Katalin, Balogh Eszter, Dékán Jenő, Rezsnyák Róbert – ének
  Stáblista
Karmester 
Záborszky Kálmán 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1056 Budapest, Váci utca 47/B Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?