Töltjük rögvest!
 
Kedves vásárlónk! A központi jegyrendszer hibája miatt átmenetileg nem működik a jegyvásárlás. Nézz vissza később, addigra remélhetőleg helyreáll! Köszönjük a türelmed, nagyon várunk ma színházba!
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A NYARALÁS
Katona József Színház - Katona

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.9 / 10) - 226 értékelés alapján
  Leírás
Carlo Goldoni műve alapján írták a Mohácsi testvérek: A nyaralás Bemutatták a velencei karneválon, 1756-ban

Carlo Goldoni közel kétszáz darabjának csak töredéke kerül a magyar és az európai színházak műsorára. 2013 januárjában Mohácsi János rendezésében egy ismeretlen Goldoni-darabot mutat be a Katona, az 1756-ban íródott A nyaralást, amelyben egy előkelő társaság vidéken múlatja az időt, esznek, isznak, kártyáznak, vadásznak, egymás gyengeségein gúnyolódnak. A házigazda csalja a feleségét, a feleségnek szeretője van, aki viszont más nőkkel csalja őt, a környékbeli parasztlányok pedig a vendég nemesurak kegyeit igyekeznek elnyerni. Goldoni a XVIII. század egyik legjelentősebb komédiaszerzője és színházreformere; színházi működése elválaszthatatlan a korabeli Velencétől és annak pezsgő színházi életétől. Ízig-vérig színházi ember volt, három társulattal is együttműködött háziszerzőként, és a társulatok színészeire írta a darabjait. Harmincéves velencei színházi működése során a commedia dell'arte és a költői-realista darabok között hatalmas utat járt be. A nyaralás - amely nem keverendő össze az öt évvel később íródott Nyaralás-trilógiával - Goldoni színházi reformjának harmadik, utolsó fázisában született, de még nem annyira kidolgozott, mint az 1760-as évek "nagy" velencei darabjai. A commedia dell'arte típusfigurái már rég átadták helyüket az árnyaltan jellemzett alakoknak, és bár A nyaralás néhány jelenete még a commedia dell'artéra jellemző poénokra épül, ezt a darabot is a szereplők és a kapcsolataik teszik izgalmassá. Bemutató: 2013. január 26
  Szereposztás
Don Gasparo 
Vajdai Vilmos 
Donna Lavinia 
Fullajtár Andrea 
Donna Florida 
Ónodi Eszter 
Don Mauro 
Rajkai Zoltán 
Don Paoluccio 
Fekete Ernő 
Don Ciccio 
Kocsis Gergely 
Don Riminaldo 
Takátsy Péter 
Don Eustachio 
Elek Ferenc 
Donna Giuseppina 
Rezes Judit 
Libera 
Jordán Adél 
Menichina 
Pálos Hanna 
Zerbino 
Tasnádi Bence 
  Stáblista
Rendező 
Mohácsi János 
Asszisztens 
Gerlóczi Judit 
Dramaturg 
Mohácsi István 
Dramaturg 
Török Tamara 
Fordító 
Török Tamara 
Díszlet 
Khell Zsolt 
Jelmez 
Remete Krisztina 
Zene 
Kovács Márton 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
1056, Petőfi Sándor u. 6. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!