Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
DAVID HELFGOTT BUDAFOKI DOHNÁNYI ZENEKAR
Papp László Budapest Sportaréna

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.7 / 10) - 1051 értékelés alapján
  Leírás
A Ragyogj ! Sztárja újra Magyarországon – David Helfgott 2013.július 14.-én a Budapest Sportaréna, ad koncertet.
David Helfgott világhírű ausztrál zongoraművész, David élettörténete alapján készült „Ragyogj” / Shine / című életrajzi drámát hét Oscar-díjra jelölték. A főszerepet alakító Geoffrey Rush a legjobb férfiszínész kategóriában haza is vihette az arany-szobrocskát!

Davidet csodagyerekként tartották számon, zseniális lenyűgöző tehetsége van a matematikához, a sakkhoz és a zongorához. Zsarnoki apja megtiltotta fiának, hogy a maga útját járja, tinédzser korában hiába ajánlotta fel a híres hegedűművész, Isaac Stern, hogy taníttatja a fiút, az apa mindenképpen zongoraművészt akart nevelni belőle. David Londonban folytatta tanulmányait „Royal College of Music- ban", ahol Rachmanyinov 3. zongoraversenyének előadása után idegösszeomlást kapott.

Davidet sokáig kezelték, mindenki azt gondolta, hogy a sokat ígérő zongoraművészi karrierjének befellegzett. Hangulatváltozásai miatt senki nem bízott abban, hogy valaha még visszatérhet a koncerttermekbe. A 80-as években egy barátjának köszönhetően David megismerkedett Gillian-nel / asztrológusnő /, jelenlegi feleségével, aki hihetetlen odaadással és önfeláldozással segített Davidnek megtalálnia régi önmagát, hogy ismét a világ legnevesebb koncert helyszínei a műfaj ünnepelt sztárjává válhasson. David évente csak néhány szóló koncertet ad, de nagy örömére szolgált, mikor tavaly elfogadhatta egy budapesti koncertre szóló meghívását. A 2011-ben óriási sikert aratott budapesti koncertjét követően ismét visszatér, de most egy Kamarazenekart kért fel maga mellé a színpadra 2013 július 14.én, mikor is felcsendül többek között Rachmaninov: Piano Concerto No.: 3 műve is.

Az év egyik legcsodálatosabb klasszikus zenei élménye.

www.danubiusmusic.com
facebook.com/DanubiusMusic
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyed mobilon vagy kinyomtatva is bemutathatod!
  Cím
1143 Budapest, Stefánia út 2. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?