Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SZENTES, VÉGÁLLOMÁS: BADÁR SÁNDOR ÖNÁLLÓ ESTJE
Corvin Dumaszínház - Corvin

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.7 / 10) - 2025 értékelés alapján
  Leírás
Látogassanak velem Szentesre. Tegyünk egy nagy kört.

Kövessük a szentesiek szokásait, vegyük fel a ritmust és kerékpározzunk. Így tudunk kívülállóként a legjobban asszimilálódni, és közben lehetőséget kapunk további nevezetességeket is felfedezni.

Érkezhetünk a városba bármelyik irányból vonattal is. Leszálláskor rácsodálkozhatunk az első ránézésre indokolatlanul nagynak tűnő, de impozáns állomás épületére, amely sejteti velünk, hogy valamikor igen komoly forgalmat bonyolíthatott le, és ez így is volt. Mivel Szentesen volt az ország egyik első dízelmozdony garázsa, komoly vonatmozgás alakult így ki, lehetőséget adva ezzel a kitörni vágyó szentesieknek, hogy kapcsolatot teremtsenek a külvilággal, illetve, hogy a világ eljuthasson Szentesre. Óriási teher és személy forgalom kezdődött. Ez a folyamat sajnos az utolsó ismert vasutas, Badár Sándor távozásával megszakadt. Áldásos tevékenységét ma már csak egy emléktábla őrzi, amely 1992 okt. 17.-e óta van kinn, " A makói gyors technikai okok miatt 30 percet késik."

Utolsó két évét száműzetésben töltötte a II. őrhelyen. Az ínyencek ezt az épületet is megtekinthetik, az állomás északi sarkától található kb. 1,5 km.-re, távol mindentől. Meg lehet közelíteni a vágányok között gyalog, ma már teljesen veszélytelenül, vagy az állomás elől indulva az úgynevezett rentabájkal. Mindig van egy-két lezáratlan bicikli, amit lelkiismeret furdalás nélkül elvihetünk, a tulajdonosa úgyis a közeli Bakter sörözőben van, tehát nem kell neki és lehet, hogy nem is a tulajdonosa.

Ezzel a kerékpárral már kényelmesen megközelíthetjük az őrhelyet, ahova akkori főnöke Badár Sándort száműzte "szolgálatban történő alvás miatt.". Maga sem gondolta, hogy ez a folyamat az őrhelyen is folytatódott, csak senki nem tudott róla. Itt szállt fel a mi Sándorunk két évvel később egy éppen megálló szerelvényre, hogy bemegy az állomásra kávézni, és az a másik irányba elvitte a világba.

Más kérdés, hogy a sorompó azóta van lecsukott állapotban.
  Stáblista
Humorista 
Badár Sándor 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyed mobilon vagy kinyomtatva is bemutathatod!
  Cím
1082 Budapest, Corvin sétány 1/b Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?