Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

A LISZT FERENC KAMARAZENEKAR KORTÁRS ZENEI SOROZATA AZ A38 HAJÓN
A38 Hajó - A38 Hajó

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Liszt Ferenc Kamarazenekar kortárs zenei sorozata az A38 Hajón.

A 2012/13-as évadban 50 éves jubileumát ünneplő együttes az A38 Hajóval együttműködve három koncertből álló kortárs zenei sorozatot mutat be a hajó kiállítótermében. A budapesti komolyzenei életben újdonságnak számító helyszínen a 2012. november 27-én induló hangversenyek könnyen befogadható vonószenekari művek mellett kamarazenei darabokat ígérnek.
Az ünnepélyes évadnyitóját is az A38 Hajón megrendező Liszt Ferenc Kamarazenekar az együttműködés folytatásaként kortárs komolyzenei sorozatot indít a kulturális központban. A 2012. november 27-én, 2013. február 26-án és május 8-án hallható koncerteken kortárs magyar zeneszerzők ismert és kevésbé ismert darabjait mutatja be az együttes, s az estek különlegessége, hogy a hangversenyek előtt a szerzők személyesen is ismertetik a darabok hátterét.

A sorozat helyszínválasztása szimbolikus: a Liszt Ferenc Kamarazenekar sikertörténete az 1970-es évek eleji földközi-tengeri hajóutakhoz kötődik, hiszen a Mermoz és Renaissance nevű hajókon adott koncerteken ismerkedtek meg a zenészek azokkal a világhírű szólistákkal, akik a közös fellépések után külföldi turnékra kérték fel az együttest. Többek között Maurice André, Msztyiszlav Rosztropovics, Jean-Pierre Rampal, Isaac Stern zenei barátsága jelentette a belépőt a nemzetközi komolyzenei életbe, amelyek az 50 év sikereit az 1970-es, 1980-as években magyarként elérhetetlennek tűnő európai, észak- és latin-amerikai, japán és ausztrál turnékkal megalapozták.

„Nekünk akkoriban nem volt igazi mintánk”- mesél Rolla János, az együttes művészeti vezetője a kezdeti időkről. - „Rá kellett jönnünk mindenre, hiszen a világban is talán csak négy-öt olyan együttes létezett, amelyekre azt mondhattuk, hogy klasszis kamarazenekar. Úgyhogy folyamatosan próbáltuk gyűjteni az információkat. Emlékszem, amikor a Moszkvai Kamarazenekar játszott a Zeneakadémián, rájöttünk, hogy mindent egész másképp csinálnak, mint az I Musici zenészei. Aztán ott volt a Britten-féle English Chamber Orchestra, a maga hatalmas hírnevével, és elképesztő technikai megoldásaival. Végül is az ember a sok tapasztalat után ott köt ki, hogy mégis az lesz a legjobb, amit már elindított. A Liszt Ferenc Kamarazenekarra mindig rá lehetett ismerni, most is, de azért ma újra kell értelmezni a saját hangzásvilágunkat.”

A párizsi Batofar mintájára létrehozott A38 Hajó különleges, változatos stílusokra nyitott budapesti kulturális központ, ám a sorozat befogadása számukra is új zenei vállalkozás, hiszen kortárs komolyzenei koncerteket még nem hallott a más műfajokhoz szokott intézmény közönsége. A Duna közelsége és a főváros esti fényei a koncerteknek egyedülálló atmoszférát teremtenek, melyekről tv-felvétel is készül.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 1963-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős növendékeiből. Első zeneigazgatójuk Sándor Frigyes, a Zeneakadémia legendás professzora volt, akinek a halála után, 1979-ben, Rolla János kiváló hegedűművész vette át a zenekar irányítását. Közel fél évszázados működésük során nemzetközi hírnévre tettek szert, több mint ötven országban adtak koncertet, és felléptek a new york-i Carnegie Hallban, a tokiói Suntory Hallban, a sydney-i Operaházban, a párizsi Théatre de la Ville-ben, valamint az amszterdami Concertgebouw-ban is. Rendszeresen hangversenyeznek Európa szinte minden országában: felléptek többek között Ascona, Besanͧon, Edinburgh, Flandria, Helsinki, Luzern, Montreux, Prades, Salzburg, Santander és Moritzburg, Menton híres fesztiváljain. Többször is meghívták az együttest az Egyesült Államokba és Japánba, de eljutottak Dél-Amerikába (melynek során többek között Buenos Aires és Sao Paulo hangversenytermeiben játszottak nagy sikerrel), Indiába és Kínába is.

Koncertjeiken és lemezeiken olyan kiváló szólistákkal muzsikáltak együtt, mint Szvjatoszlav Richter, Yehudi Menuhin, Jean-Pierre Rampal, David Ojsztrah, Henryk Szeryng, Isaac Stern, Msztyiszlav Rosztropovics, Vadim Repin, Maxim Vengerov, Kocsis Zoltán, Maurice André, Martha Argerich, Pierre Fournier, Heinz Holliger, Schiff András, Pauk György, Frankl Péter, Hansjörg Schellenberger, Starker János, Midori vagy a Laredo Trio. Repertoárjuk a zeneirodalom igen széles skáláját fogja át a barokktól a klasszikus és romantikus darabokon át a kortárs művekig. A zenekar eddig több mint 200 hanglemezfelvételt készített a Hungaroton, az Erato, a Teldec, az EMI, a Quintana és a CBS-Sony Classic kiadókkal. Legtöbb felvételük a Hungarotonnal készült, ahol Ferencsik János után másodikként vehették át az egymillió példányszám után járó emlékplakettet. Párizsban három alkalommal nyerték el a francia Académie du Disque nagydíját és Magyarországon több felvételük kiérdemelte az Év Hanglemeze címet.

Műsor:

2013. május 8., 20.00 - A38 Hajó, kiállítótér

Kodály Zoltán: Szerenád
Közreműködik: Hutás Gergely és Tfirst Péter – hegedű, Várnagy Mihály – brácsa

Szentpáli Roland: Clarinet rhapsody - octet
Közreműködik: Varga Gábor – klarinét, Lukács Miklós – cimbalom, Zámbó Petra – furulya, Hutás Gergely és Tfirst Péter – hegedű, Várnagy Mihály – brácsa, Rózsa Richárd – gordonka, Horváth Bence Dániel – nagybőgő

Kerék Gabor: Suite a la baroque
Közreműködik: a Liszt Ferenc Kamarazenekar

További információ: www.lfkzhu és www.a38.hu
http://a38.hu/hu/program/a-liszt-ferenc-kamarazenekar-kortars-koncertsorozata-i?kisnaptar=1
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
A38 Hajó, Budapest, Budai alsó rakpart Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?